Profesör Turan Uslu Kimdir?

İçindekiler:

  1. Profesör Turan Uslu Kimdir?
  2. Kuru iğne tedavisi ne demek?
  3. Prof Dr Turan Uslu nerede çalışıyor?
  4. Kuru iğneleme kimler yapabilir?
  5. Bel fıtığında kuru iğne tedavisi nasıl yapılır?
  6. Kuru iğneleme kimlere yapılmaz?
  7. Kuru iğne tedavisi kimler tarafından uygulanmalıdır?
  8. Kuru iğne tedavisi nasıl yapılır?

Profesör Turan Uslu Kimdir?

19.02.2005-28.02.2011 arasında İstanbul/Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve AraştırmaHastanesinde FTR Klinik Şefi olarak çalıştım. Ağustos 2011 tarihinden beri Prof Dr olarak çalışmaktayım. Kadıköy Evlendirme Dairesi karşısı Sadıkoğlu-4 iş merkezinde serbest hekimlik yapmaktayım. Evli ve 5 çocuk sahibiyim.

Kuru iğne tedavisi ne demek?

Fizik tedavi ve rehabilitasyon tedavileri arasında yer alan “Kuru iğne yöntemi” kronik kas iskelet sistemi hastalıkları ve bu hastalıklara bağlı oluşan ağrı ve hareket kısıtlılıklarının tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Tedavide ince enjeksiyon iğneleri kullanılır ve bu iğneler ilaç içermez.

Prof Dr Turan Uslu nerede çalışıyor?

Sadıkoğlu4 İş Merkezi Kat 3/39 (Kadıköy Evlendirme Dairesi Karşısı), Kadıköy, İstanbul.

Kuru iğneleme kimler yapabilir?

Kuru iğne tedavisi, 12-15 yaşından itibaren olmak üzere, genel olarak herkese ve her yaşa uygundur. Hastada bulunma ihtimali olan birçok hastalık, kuru iğne tedavisi için herhangi bir engel oluşturmamaktadır. Bu tedavi, iğneden korkan hastalara da rahatlıkla uygulanabilir; zira hastalar çoğunlukla iğneyi hissetmez.

Bel fıtığında kuru iğne tedavisi nasıl yapılır?

Kuru iğne tedavisi için çeşitli uzunlukta ve çok ince filiform iğneler kullanılır. Kasılmış ve kısalmış ve bu nedenle ağrıya neden olan kaslara bu çok ince filiform iğneler batırılır. Fonksiyonunu yeterince yerine getiremeyen kaslara bu özel iğneler batırıldıktan sonra kaslardaki spazm çözülür.

Kuru iğneleme kimlere yapılmaz?

12 yaşın altındaki hastalara uyum problemlerinin olmasından ve iğne korkularından dolayı genellikle uygulanmaz. Hipertansiyon, şeker hastalığı gibi kronik hastalıklar kuru iğne tedavisi uygulanması için bir engel oluşturmaz.

Kuru iğne tedavisi kimler tarafından uygulanmalıdır?

Kuru iğne tedavisi kas iskelet sistemi ağrısı ve 12 yaşın üstünde olan hastalara uygulanabilir. 12 yaşın altındaki hastalara uyum problemlerinin olmasından ve iğne korkularından dolayı genellikle uygulanmaz.

Kuru iğne tedavisi nasıl yapılır?

Kuru İğne Tedavisi Nasıl Yapılır? Kas tutulmaları ile birlikte kasta spazm ve tetik noktaları meydana gelir. Bunlar genellikle kulunç olarak bilinir. Kuru iğneleme yönteminde bu kulunçların içine iğne batırılarak birkaç saniye kadar beklenir; böylece, spazmın çözülmesi ve tetik noktalarının gevşemesi amaçlanır.