Kediler nasıl adet olur?

İçindekiler:

  1. Kediler nasıl adet olur?
  2. Dişi kediler ne zaman kızgınlığa girer?
  3. Regl iken Kokmamak için ne yapmalı?
  4. Kısırlaştırılan kedi adet görür mu?

Kediler nasıl adet olur?

Kediler adet görür mü? Yazının en başında da belirttiğimiz gibi kedilerde insanlardaki gibi bir adet durumu söz konusu değildir. Kedilerde insanlardaki menstrual döngüye benzer kızgınlık dönemleri bulunmaktadır. Kedilerde kızgınlık döngüsünde köpeklerde görülenin aksine vajinadan kan gelmesi durumu söz konusu değildir.

Dişi kediler ne zaman kızgınlığa girer?

Genellikle kediler ilkbahar ve sonbahar mevsiminde kızgınlık dönemine girerler. Bu kızgınlık dönemi birkaç gün ile birkaç hafta arasında değişen bir zaman diliminde geçer. Bir kedi normal olarak yaklaşık 6 aylık olduğunda ilk kızgınlık dönemine girer. Ancak bazı kedilerde bu durum daha 4 aylıkken bile gerçekleşebilir.

Regl iken Kokmamak için ne yapmalı?

Genital kokuya karşı sık ped değiştirin Sık sık ped ve iç çamaşırı değiştirmek dışında özel bir temizlik yapmak gerekmez. Tersi durumda nemli bir bölge olması ve PH dengesi bozulduğu için enfeksiyon riski doğabilir. Bir ped en fazla 3-4 saat kalabilir. Aynı şey vajinal tampon için de geçerlidir.

Kısırlaştırılan kedi adet görür mu?

Dişi Kedilerde Kısırlaştırma İşlemi Kediniz, bir kez kısırlaştırıldıktan sonra artık hamile kalamaz ve regl dönemi olamaz.