Saxenda ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Saxenda ne işe yarar?
  2. Saxenda hangi firmanın?
  3. Victoza kimler kullanır?
  4. Victoza ne zaman kullanılır?
  5. Victoza kimler kullanamaz?

Saxenda ne işe yarar?

hızlı kilo alan ya da sürekli şekerli ve yağlı yemek yiyen insanlardaki tatlı krizini bastıran bir ilaçtır. tatlı krizi acıkmak değildir. yeteri kadar karbonhidrat,protein ve yağ tüketildiğinde bile bünyedeki düzenli tatlı yeme isteğidir. bu hücrelerin sürekli şeker almaya alışmasından kaynaklıdır.

Saxenda hangi firmanın?

2015 yılında Novo Nordisk firması bu etken maddenin farklı bir dozaj formunu, Amerika ve Avrupa'da Saxenda ticari ismi ile obez olan ya da aşırı kilolu olup, bu aşırı kilolara bağlı olarak en azından bir komplikasyon yaşayan hastaların tedavisi için pazarlamaya başlamıştır.

Victoza kimler kullanır?

VİCTOZA, 'diyabette kullanılan ilaçlar, insülinler dışında kalan, kan şekerini düşüren diğer ilaçlar' adı verilen grupta yer alan liraglutid etkin maddesini içermektedir. Sadece kan şekeriniz çok yüksek olduğunda, vücudunuzun kan şekeri düzeyini düşürmesine yardımcı olur. Ayrıca midenizden besin geçişini de yavaşlatır.

Victoza ne zaman kullanılır?

Victoza® tablet tedavisi ve/veya bazal insülin ile beraber kullanılır. Victoza® 24 saat etki gösterir, bu nedenle sadece günde bir kez alınır. Bu da size, tedaviyi yaşam biçiminize uydurma kolaylığı sağlar. Victoza®'yı gün içinde ne zaman alacağınıza kendiniz karar verebilirsiniz.

Victoza kimler kullanamaz?

Eğer tip I diyabetiniz veya diyabetik ketoasidozunuz varsa VİCTOZA kullanılmamalıdır. VİCTOZA insülin değildir. Çocuklarda ve 18 yaşın altındaki adolesanlarda VİCTOZA kullanılmamalıdır. İnflamatuar bağırsak hastalığı ve/veya diyabetik gastroparezisi olan hastalarda VİCTOZA kullanımı önerilmemektedir.