Araç klima bakımı nedir?

İçindekiler:

  1. Araç klima bakımı nedir?
  2. Oto klima nasıl kullanılmalı?
  3. Araç tavan kliması nasıl çalışır?
  4. Arabada klima çok yakar mı?
  5. Kışın araç kliması nasıl kullanılmalı?
  6. Park kliması nasıl çalışır?
  7. Klima ne kadara takılır?
  8. Klima kaça sökülür?
  9. Sonradan klima takılır mı?

Araç klima bakımı nedir?

Aracınızın kliması her mevsim geçişinde mutlaka düzenli olarak kontrol ve bakım gerektiren standart bir donanımdır. Araç klima sistemi bakımı sırasında; polen filtresi, klima gazı, klima gazı kaçak tespiti, klima bakteri temizliği, klima kompresörü, klima termostatının bakımları yapılır.

Oto klima nasıl kullanılmalı?

Klimanın boş viteste ya da ileri viteste çalıştırılmasının arasında fark yoktur. Yolculuk sona ermeden biraz önce klima kapatılabilir. Bu hem küçük bir tasarruf sağlar hem de klimanın buharlaşma ile ferahlamasına ve kuru kalmasına sebep olur. Hem klima ömrünü uzatır, hem araç içi havayı temiz tutar.

Araç tavan kliması nasıl çalışır?

Araç tavan klimaları araç içerisindeki ısıyı alarak, yolcu ısıl konforunu sağlayan ısı makineleridir. Araç tavan klimaları termodinamikte buhar sıkıştırmalı soğutma çevrimi diye bilinen fiziksel yasaları kullanarak çalışır.

Arabada klima çok yakar mı?

Araç kliması, motordan güç aldığı için yakıt tüketimini artırmaktadır. Klimanın uzun süre çalışması da yakıt tüketimini önemli ölçüde etkilemektedir. Ancak motora herhangi bir zarar vermez.

Kışın araç kliması nasıl kullanılmalı?

Kış mevsiminde araç klimasını haftada bir kez 10 dakika çalıştırılmalıdır. Bu sayede klima contaları kurumaz ve yağlı kalarak sağlıklı çalışmaya devam eder. Araç klima petekleri mevsim geçişlerinde mutlaka temizlenmeli; eğer varsa çamur ve yağış artıkları giderilmelidir.

Park kliması nasıl çalışır?

Aracın motorundan bağımsız olarak çalışan bu sistem şoför kabininin yolcu bölümünü hava devir daim prensibine göre soğutur. Sıcak hava yolcu bölümünden emilir ve park soğutucusunun ısı eşanjörü tarafından soğutulur.Firma olarak Webasto Cool marka ürünleri tercih etmekte ve müşterilerimize rahatlıkla tavsiye etmekteyiz.

Klima ne kadara takılır?

Klimanın tipine bağlı olarak sökme ve takma ücretleri 1 Türk Lirası'ndan başlamakta olup 3 Türk Lirası'na kadar yükselebilmektedir. Birden çok klima için toplu hizmet alınacağı zamanlarda ise bu fiyatlar değişkenlik gösterebilir.

Klima kaça sökülür?

Klima Markalarına göre fiyatlarımız değişmemektedir.
  1. • Duvar Tipi Klima Montaj Fiyatı 9 - TL. • Duvar Tipi Klima Montaj Fiyatı 18- TL. ...
  2. • Duvar tipi klima iç ünite yer değişimi 9- TL. ...
  3. • Duvar tipi klima sökme takma ücreti 9- TL. ...
  4. • Duvar tipi klima söküm fiyatları 9- TL.
BE

Sonradan klima takılır mı?

Sonradan Klima Montajı Ve araca sonradan entegre edilebilir. Özellikle aynı marka ve modelde bazı araçlarda klima özelliği opsiyon olarak sunulmaktadır. Böyle olası bir durumda kliması olmayan araca klima montajı yapılabilir.