100 cc izotonik serum ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. 100 cc izotonik serum ne işe yarar?
  2. 500 ml izotonik ne kadar?
  3. Izotonik 1000 nedir?
  4. 1 3 izotonik nedir?
  5. Izotonik dekstroz nedir?
  6. 5 dekstroz neden verilir?
  7. İzotonik su ne için kullanılır?
  8. 1 3 Izomix ne işe yarar?

100 cc izotonik serum ne işe yarar?

İZOTONİK SODYUM KLORÜR ÇÖZELTİSİ vücudun susuz (dehidratasyon) ve tuzsuz kalması (sodyum deplesyonu) durumunun tedavisinde ve bu durumun oluşmasını önlemek için kullanılır.

500 ml izotonik ne kadar?

IZOTONIK SODYUM KLORUR COZELTISI 500 ML (MEDIFLEKS SETSIZ)
KT:Kullanma talimatı için tıklayınız (Hastalar için)
Reçete Durumu:Normal Reçete ile satılır.
İlaç Firması:KOÇAK FARMA İLAÇ VE KİMYA SANAYİ A.Ş.
Barkod :8699828690283
Satış Fiyatı:9.02 ₺
7 satır daha

Izotonik 1000 nedir?

İZOTONİK SODYUM KLORÜR SOLÜSYONU vücudun temel yapı taşlarından olan sodyum ve klorür iyonlarını içeren ve damar içi yoldan uygulanan bir çözeltidir. Vücuttan kaybedilen sıvının ve tuzun yerine konmasında işe yarar. İZOTONİK SODYUM KLORÜR SOLÜSYONU, 500 ve 1000 mililitre hacminde renksiz cam şişelerde sunulmuştur.

1 3 izotonik nedir?

İZOMİX 1/3 nedir ve ne için kullanılır? İZOMİX 1/3 vücut için yaşamsal önemi olan sodyum, klorür iyonları ile glukoz içeren damar içi yoldan kullanılan steril bir çözeltidir. İZOMİX 1/3, 2 mililitre hacminde plastik torbalarda sunulmuştur.

Izotonik dekstroz nedir?

%5 DEKSTROZ İZOTONİK SODYUM KLORÜR ÇÖZELTİSİ vücut için yaşamsal önemi olan sodyum, klorür iyonları ile glukoz (şeker) içeren damar içi yoldan kullanılan steril bir çözeltidir. %5 DEKSTROZ İZOTONİK SODYUM KLORÜR ÇÖZELTİSİ, 250 mililitre, 500 mililitre ve 1000 mililitre hacminde plastic torbalarda sunulmuştur.

5 dekstroz neden verilir?

Vücuttan kaybedilen sıvının ve tuzun yerine konmasında işe yarar. Ayrıca vücudun enerji ihtiyacının bir bölümünü (1 litresi yaklaşık 200 kcal).de karşılar Vücudun susuz ve tuzsuz kalması (dehidratasyon) durumunun tedavisinde ve bu durumun oluşmasını önlemek için kullanılır.

İzotonik su ne için kullanılır?

Birçok farklı alanda kullanılan izotonik su, insan bedeni için en uygun ve güvenli olan sudur. Bunun nedeni içinde sodyum klorür bulunmasıdır. Ülkemizde daha çok serum fizyolojik adıyla bilinen izotonik su, hastalıklara neden olan mikrop ve bakterilerin çok daha hızlı bir şekilde temizlenmesini sağlar.

1 3 Izomix ne işe yarar?

Vücudun susuz ve tuzsuz kalması (dehidratasyon) durumunun tedavisinde ve bu durumun oluşmasını önlemek için kullanılır.