Ordum kart nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Ordum kart nasıl alınır?
  2. Ordum kart kaç TL?
  3. Kart Seri No nedir?
  4. Şehirler arası yolculukta HES kodu zorunlu mu?

Ordum kart nasıl alınır?

Şehit yakınları, gazileri öğrenciler, engelliler ve 65 yaş üstündeki kişiler kartlarını Ordu Büyükşehir Belediyesi'nden temin edecek. Diğer vatandaşlara satılacak olan kartlar ise bayiliklerden elde edilecek.

Ordum kart kaç TL?

Edinilen bilgilere göre Altınordu'da yeni tarifeye göre Tam 2 lira 50 kuruş, Öğrenci 1 lira 90 kuruş olarak belirlendi. Şehit yakınları, 65 yaş üstü vatandaşlar ve engelliler ücret ödemeyecek. 60-65 yaş arasında bulunan vatandaşlarda ulaşım hizmeti alırken 2 lira 20 kuruş ödeyecekler.

Kart Seri No nedir?

Seri numarası 1 harf ve 2 rakamdan oluşmaktadır. Kimlik kartlarında sıra numarası ile 6 haneli bir sayı olmaktadır. ... Sıra numarası N10 gibi bir harf ve iki rakamdan oluşuyorken devletdestekli.com seri numara ise altı haneli sayılardan oluşuyordu. Yeni çipli kimlik kartlarında bu numaraların yeri değişmiştir.

Şehirler arası yolculukta HES kodu zorunlu mu?

Özel araçlarla yapılan şehirler arası yolculukta ise PCR zorunluluğu yok. Seyahat firmalarınca araca kabul aşamasında HES kodu üzerinden azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacak. ... 18 yaş altı ve üstü yolcular HES kodu ile biletlerini alabilecek ve trenlerde HES kodu ile seyahat edebilecek.