Çin Halk Cumhuriyeti Istanbul Başkonsolosu kim?

İçindekiler:

  1. Çin Halk Cumhuriyeti Istanbul Başkonsolosu kim?
  2. Çin nasıl gidilir?
  3. Çin hangi vize istiyor?
  4. Konsolos kaç yaşında?
  5. Çin vizesi nasıl alınır?
  6. Konsolos mu büyükelçi mi?

Çin Halk Cumhuriyeti Istanbul Başkonsolosu kim?

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu CUI Wei, Yeditepe Üniversitesi Kurucu ve Onursal Başkanı Bedrettin Dalan ile Rektör Prof.

Çin nasıl gidilir?

Çin'e uçakla gidecekler için en çok kullanılan havalimanları Pekin, Şangay ve Guangzhou'dadır. Bunun dışında pek çok şehirde de havalimanı bulunmaktadır. Türkiye'den direkt uçuşlar mevcuttur ve yaklaşık 10 saat sürmektedir. Ülkeye Rusya, Avrupa, Kazakistan, Vietnam ve Kuzey Kore'den tren seferleri bulunmaktadır.

Çin hangi vize istiyor?

Çin Halk Cumhuriyeti; Umuma Mahsus Pasaport ( Bordo Pasaport) sahiplerinden vize talep etmektedir. Hususi Pasaport ( Yeşil Pasaport), Hizmet Pasaportu ve Diplomatik pasaport sahipleri ise Çin vizesi almadan 30 güne kadar vizesi olarak Çin'i ziyaret edebilirler.

Konsolos kaç yaşında?

Bu yeterlilikleri; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde yer alan genel koşullara uymak, sınav ilanının verilmiş olduğu senenin başından itibaren 35 yaşını doldurmamış olmak, en az lisans mezunu olmak ve Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan bu görev için gereken taban puanı almış olmak şeklinde ...

Çin vizesi nasıl alınır?

Vize: Umuma mahsus pasaport hamili Türk vatandaşlarının, ÇHC'ne gelmeden önce ilgili Çin temsilciliğinden vize almaları gerekmektedir. Hong Kong ve Makau'ya seyahat eden vatandaşlarımız ise vizeden muaftır. Hong Kong ve Makau'dan ÇHC anakarası için vize almak mümkün değildir.

Konsolos mu büyükelçi mi?

Yönetim. Konsolosluğun en tepe yöneticisine konsolos veya başkonsolos denir ve bir ülkede çok sayıda konsolos olabilir. Büyükelçiliğin başında ise büyükelçi görev yapar ve bir ülkede sadece bir büyükelçi olabilir.