Mis peynir kim üretiyor?

İçindekiler:

  1. Mis peynir kim üretiyor?
  2. Krema ve tereyağ arasındaki fark nedir?
  3. Mis kaşar hangi firmanın?
  4. Kremadan tereyağı olur mu?

Mis peynir kim üretiyor?

2000 yılında İsviçreli Nestle'ye, 2003 yılında Fransız Danone'ye, 2007 yılında Egal Pazarlama'ya satıldıktan sonra 2012 yılında Yıldız Holding tarafından satın alınarak ŞOK Marketler için özel olarak üretiliyor. Mis markası; Süt, Peynir, Yoğurt, Ayran, Dondurma, Sütlü tatlılar gibi geniş ürün yelpazesine sahiptir.

Krema ve tereyağ arasındaki fark nedir?

Sütün önce yoğurda ardından da yayık vasıtası ile tereyağına dönüştürülmesi ile halk dilinde "yayık tereyağı" elde edilir. Sütün yağınının seperatör adı verilen bir makine vasıtası ile çekilmesinden elde edilen ürünün sanayideki adı "krema", köylü ve halkın bir kısmının bildiği adı ise "kaymak" dır.

Mis kaşar hangi firmanın?

Mis Süt markası, 1976 yılında Tekfen Holding tarafından kuruldu. 2000 yılında İsviçreli Nestle'ye, 2003 yılında Fransız Danone'ye, 2007 yılında Egal Pazarlama'ya satıldıktan sonra 2012 yılında Yıldız Holding tarafından satın alınarak ŞOK Marketler için özel olarak üretiliyor.

Kremadan tereyağı olur mu?

Paketli olarak satılan kremaları kullanarak, çok kısa sürede tereyağı yapabilirsiniz. Tereyağı, yemeklerinize ekstra lezzet ve vitamin katacaktır. Bu nedenle bildiğin ürünlerle evde tereyağı yapmak en doğru tercih olacaktır.