KE diye mi okunur ke diye mi?

İçindekiler:

  1. KE diye mi okunur ke diye mi?
  2. PKK nasıl okunur?
  3. Kısaltmalar nasıl okunur TDK?
  4. Milattan önce nasıl yazılır TDK?
  5. Apartman ismi nasıl yazılır?

KE diye mi okunur ke diye mi?

Alfabemizdeki 'k' harfinin adı ve okunuşu kılavuzda 'ke' olarak belirlenmiştir. Ancak MGK (Me Ge Ka), TCK (Te Ce Ka), TSK (Te Se Ka), SSK (Se Se Ka), PKK (Pe Ka Ka) gibi bazı kısaltmalardaki k harfinin, basın organlarında, bilimsel yayınlarda ve mevzuatta 'ka' olarak okunması yaygınlaşmıştır.

PKK nasıl okunur?

Kürdistan İşçi Partisi olarak çevrilmiş ama doğrusu Kürdistan İşçileri Partisi olmalıdır. "Karkerên" işçiler demektir, tekil olması için "karker" olması gerekir.

Kısaltmalar nasıl okunur TDK?

Küçük harflerle yapılan kısaltmalara getirilen eklerde kelimenin okunuşu esas alınır: cm'yi, kg'dan, mm'den, kr.un. Büyük harflerle yapılan kısaltmalara getirilen eklerde ise kısaltmanın son harfinin okunuşu esas alınır: BDT'ye, TDK'den, THY'de, TRT'den, TL'nin vb.

Milattan önce nasıl yazılır TDK?

Milattan Önce / m. ö. Milattan Sonra / m. s. Madde / md. Derleyen / der.

Apartman ismi nasıl yazılır?

Örneğin; il, ilçe, mahalle, semt, köy, meydan, sokak, cadde, apartman, ülke ve bölge gibi yerlerin baş harfleri büyük yazılır. → Yıldız Apartmanı, Ok Meydanı, Mustafa Kemal Mahallesi, Ege Bölgesi, İzmir, Urla, Çeşme... ⇒ Kanal, nehir, deniz, dağ, vadi, ova, ırmak, göl ve boğaz adları da büyük harfle başlar.