Kişisel kelimesinin anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Kişisel kelimesinin anlamı nedir?
  2. Biyolojik baba ne demek kısaca?
  3. Biyolojik yapı ne demek?
  4. Biyolojik abi ne demek?
  5. Biyolojik bulgu nedir?
  6. Biyolojik ne demek TDK?
  7. Biyolojik baba kime denir?
  8. Biyolojik aile ne demektir?
  9. Osmanlıca Kaşif ne demek?
  10. Osmanlı'da Kaşif ne demek?
  11. Kaşif ne iş yapar?
  12. Günümüz kaşifleri kimlerdir?
  13. Ünlü seyyah kimdir?
  14. Dünyayı dolaşan ilk kişi kimdir?

Kişisel kelimesinin anlamı nedir?

1. Kişiyle ilgili, kişiye ilişkin, kişinin kendi malı olan, şahsi, zati.

Biyolojik baba ne demek kısaca?

Biyolojik olarak baba, anneye sperm vererek bir çocuğun dünyaya gelmesinde rol alan erkek. ... Biyolojik babası tarafından terkedilen insanların genellikle kendilerini yetiştirenleri baba olarak kabul ettiği gözlenir. Anne ve baba boşandıktan sonra annenin yeni eşini baba olarak kabul edenler de olabilir.

Biyolojik yapı ne demek?

Tanımsal olarak yapı biyolojisi, insan ile yapılaştığı çevre arasındaki bütünsel ilişkilerin öğretisidir. Burada tanımlamanın odak noktasını bütünsellik olgusu, yani holistik düşünce oluşturmaktadır.

Biyolojik abi ne demek?

- Aynı anne ve babanın üreme hücrelerinden meydana gelmiş olan bireylere biyolojik kardeşler denir. ... Çünkü aynı anne babadan gelmektedirler ya da başka bir deyişle, aynı ebeveynlere sahiptirler.

Biyolojik bulgu nedir?

Biyolojik Deliler ; Canlıların vücudundan kopan , düşen veya akan her türlü delile biyolojik delil denir. Biyolojik delillerin incelemesinde temel amaç; DNA ya ulaşmaktır. Biyolojik deliller; Kan, kıl, tükürük, burun akıntısı, ter, meni, doku parçası, tırnak, dışkı, kepek ve deri döküntüsü.

Biyolojik ne demek TDK?

sf. (l ince okunur) Biyoloji ile ilgili, dirim bilimsel. (Yun. bios: hayat; logos: bilim) Canlı organizmalar ve incelenmeleriyle ilgili.

Biyolojik baba kime denir?

Biyolojik olarak baba, anneye sperm vererek bir çocuğun dünyaya gelmesinde rol alan erkek demektir.

Biyolojik aile ne demektir?

Familya, ortak özellikleri aynı olan yakın cinslerin topluluğu. Familya isimleri kendisine dahil olan bir cins adından yola çıkarılarak, sonuna -aceae ya da-ae ilave edilerek belirlenir.

Osmanlıca Kaşif ne demek?

kâşif ::: (a. s. keşf'den.) : 1) keş feden, bulan, meydana çıkaran. kâşif-i esrâr-ı nihân ::: gizli sırları keşfeden, ke ramet sahibi.

Osmanlı'da Kaşif ne demek?

kaşif / kâşif / كاشف / كَاشِفْ Keşfeden. Gizli bir şeyi meydana çıkarıp, izah eden. Açıklayan. Mısır'da nâhiye veya kaza idarecilerine verilen ad.

Kaşif ne iş yapar?

Kâşif, var olan ancak bilinmeyen bir şeyi bulan, ortaya çıkaran, keşfeden kimsedir. Daha çok coğrafi keşifleri yapan kişiler için kullanılmaktadır. Eşanlamlısı bulucudur.

Günümüz kaşifleri kimlerdir?

Dünyanın Keşfinde Tuzu Olan Ünlü Kaşifler!

  • El İdrisi. ...
  • Kristof Kolomb. ...
  • Amerigo Vespucci. ...
  • Vasco Da Gama. ...
  • İbn-i Battuta. ...
  • Marco Polo. ...
  • Evliya Çelebi.

Ünlü seyyah kimdir?

Yüzyılın seyyahı, dünyanın en ünlü gezgini Evliya Çelebi. 1611 yılında Kütahya'da dünyaya gelmiş. Sarayda çok iyi şartlarda yaşarken bir rüya görmesinin ardından seyyahlığa çıktığı söyleniyor.

Dünyayı dolaşan ilk kişi kimdir?

"1519 yılında Sevilla'dan beş küçük tekneyle dünyanın en maceralı deniz yolculuğuna yelken açan 265 kararlı adamdan yalnızca 18'i geri dönmeyi başarabildi.