Sultanpınar Yaylası nereye bağlı?

İçindekiler:

  1. Sultanpınar Yaylası nereye bağlı?
  2. Turnalık Yaylası kaç rakım?
  3. Çiğdem Yaylası neresi?
  4. Dikmen Yayla Şenliği ne zaman?
  5. Çiğdem Yaylası Rakım kaç?
  6. Sultanpınar Yaylası telefon çekiyor mu?
  7. Acelle Yaylası kaç rakım?
  8. Ordu Çambaşı Yaylası kaç rakım?
  9. Akyazı'da ne yapılır?

Sultanpınar Yaylası nereye bağlı?

Sultanpınar Yaylası - Sakarya Sultanpınar Yaylası Adapazarı Akyazı üzerinden ulaşılan bir yayladır. Yayla 1200 metre yüksekliktedir. Çevresinde de bolca bulunan yaylalarla birlikte bir plato görünümündedir. Yaylanın alt sınırlarında karışık orman, üst sınırlarda ise köknar ormanı bulunmaktadır.

Turnalık Yaylası kaç rakım?

Bu köy Elmacık Dağları'nın kuzey yamaçlarındadır. Ortalama 700 rakım yüksekliktedir. Yaylaya adını veren çiğdemi yöre halkı, ilkbaharda açtığında 'VARGEL', sonbaharda açtığında ise 'ÇEKGİT' diye isimlendirir.

Çiğdem Yaylası neresi?

Çiğdem Yaylası, Sakarya ili, Hendek-Akyazı İlçeleri sınırında bulunan, 19,37 hektar büyüklüğündeki yayladır. Ulaşım, Hendek-Karadere-Dikmen güzergahından sağlanır.

Dikmen Yayla Şenliği ne zaman?

Yaylada her yıl temmuz ayının ikinci haftasında yayla şenlikleri düzenlenmektedir. Şenlikte yayladaki hayvancılık ile yetişen sebze ve meyveler tanıtılmakta, ayrıca çeşitli eğlenceler yer almaktadır. Hendek İlçe sınırları içerisinde yer almaktadır. Hendek ve Dikmen Yaylası arası 1,5 saattir.

Çiğdem Yaylası Rakım kaç?

Çiğdem Yaylası (rakım 2118 m)

Sultanpınar Yaylası telefon çekiyor mu?

Telefon bazı yerlerde çekiyor. Orman içinde kuru odun var. Daha önceden ateş yakılmış yerlerde yakılabilir.

Acelle Yaylası kaç rakım?

Acelle yaylası, Sakarya ili, Akyazı ilçesinde bulunan yayladır. Rakımı yaklaşık 1200 m olan yaylanın alanı 13 ha iken resmiyette 1,16 ha'dır. Yayla çevresinde geniş yapraklı ve iğne yapraklı ağaçlar bir arada bulunur. Şimşir, ormangülü, kuzugöbeği, kanlıca, ve ağaç mantarları vardır.

Ordu Çambaşı Yaylası kaç rakım?

Deniz seviyesinden yaklaşık olarak 1900 metre kadar yükseklikte olan Çambaşı Yaylasının ziyaret saatleri (açık günler) için sürekli açık olduğu bilgisi verilmektedir.

Akyazı'da ne yapılır?

Akyazı'da Gezilecek Yerler
  • Kuzuluk Kaplıcaları Kuzuluk Kaplıcaları, Akyazı ilçe merkezine ortalama 9 kilometre uzaklıkta, Kuzuluk Köyü sınırları içerisinde yer almaktadır. ...
  • Beşköprü ...
  • Sülüklü Göl Tabiat Parkı ...
  • Davlumbaz Yaylası ...
  • Asar Tepe. ...
  • Ali Fuat Paşa Kuva-i Milliye Müzesi. ...
  • Melen Çayı ...
  • Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı
Daha fazla öğe...