Yanaşık düzen eğitimi nedir?

İçindekiler:

  1. Yanaşık düzen eğitimi nedir?
  2. Selamlama nedir Askeri?
  3. Asker selamına ne denir?
  4. Askerde selamlama neden yapılır?

Yanaşık düzen eğitimi nedir?

Yanaşık Düzen Eğitimi”nde, nizamiyeden (Askeri kışla kapısı) içeriye girerken bütün kişisel eşyalarınızla birlikte “Kişiliğiniz”de dışarıda bıraktırılır. ... Eğer, o yaşa kadar oluşmuş bir fikirsel yapınız varsa, kışladaki “Yanaşık Düzen Eğitimi”ni en az zararla atlatırsınız.

Selamlama nedir Askeri?

Asker selamı, saygı göstermek için kullanılan bir jest veya başka bir eylemdir. Yaygın askerî gelenek'lerden biridir. Komutan ve büyük rütbeli subayı selamlarken, bayraktan, İstiklal Marşından veya başka bir sembolik melodiden farklı olarak, bakış yönüne doğru olmalıdır. Böylece, saygıdeğer selamlama oluyor.

Asker selamına ne denir?

"Selâmlama el ve baş ile (Gözler başla beraber), yalnız baş ile, kılıç, boru... silâh. ile olur. El ve baş ile selâmlama, baş açık değil iken ve sağ el boş iken yapılır.

Askerde selamlama neden yapılır?

Asker selamı, saygı göstermek için kullanılan bir jest veya başka bir eylemdir. Bir kişiyi selamlarken, bir bayraktan, İstiklal Marşından veya başka bir sembolik melodiden farklı olarak, bakış yönüne doğru olmalıdır. Böylece, saygıdeğer selamlama içerir.