LPG beyni nedir?

İçindekiler:

  1. LPG beyni nedir?
  2. Karbüratörlü araç tüpte neden tekler?
  3. LPG beyni su kaçırır mı?
  4. Regülatör arızası nasıl belli olur?
  5. Araba rolantide çalışırken neden tekleme yapar?
  6. LPG'li arac neden su eksiltir?

LPG beyni nedir?

LPG beyni, diğer adıyla LPG regülatörüdür. Ancak bu regülatör terimi her araç için kullanılmamaktadır. Regülatör, karbüratörlü araçlarda beyin olarak tanımlanmaktadır. LPG' gaz tüpünden çıkan sıvının basıncını ve miktarını ayarlayarak motora gönderen sisteme beyin regülatörü denir.

Karbüratörlü araç tüpte neden tekler?

Karbüratörlü araçlarda tekleme genellikle ateşleme sistemi ve LPG ayarının bozuk olmasından meydana gelmektedir. ... Özellikle karbüratörlü sistem araçlarda LPG ayarı yapılırken motora giren hava miktarı düzgün ayarlanmazsa düşük devirlerde kalkışta tekleme sorunu meydana gelmektedir.

LPG beyni su kaçırır mı?

LPG'li araçlarda gaz beyninden su kaçırma sorunu regülatör dirseklerinde bulunan contaların aşınmasından dolayı özellikle kış aylarında görünür. LPG beyni su hortumu dirseklerinden su veya antifiriz kaçırıyor diye beyni komle değiştirmek doğru bir davranış değildir.

Regülatör arızası nasıl belli olur?

Sıralı Sistem LPG Regülatör arızasının başlıca belirtileri LPG'li aracın sabahları veya belli bir süre bekleyince geç çalışması,yedek su deposuna gaz karıştırması, regülatör basıncına bağlı rolanti & Yakıt bozukluğu ve aracın kendiliğinden gazdan benzine geçme belirtileridir.

Araba rolantide çalışırken neden tekleme yapar?

Arabanın teklemesi hızlanırken ise belli ki motor zorlanıyor. ... Benzinli ve dizel arabalarda ortak olarak görülen sebepler ise yakıt enjektörünün yıpranması ve düzensiz yanma oluşması, arızalı aküden dolayı ateşleme gücünün sağlanamaması olabilmektedir. Silindir contasının yanması da teklemeye neden olabilir.

LPG'li arac neden su eksiltir?

LPG beyninin çalışması motor suyunu kullanmakla olur. LPG ile çalışan araçların çalışması için LPG beynine motor soğutma suyu gitmesi gerekir. Böylelikle LPG beynine bu suyun gidip gelmesi için 3 tane hortum yerleştirilir. Hortumlarda oluşan arızalar su eksiltmesine neden olur.