Aksaray Olimpik Yüzme Havuzu ne zaman açılacak?

İçindekiler:

  1. Aksaray Olimpik Yüzme Havuzu ne zaman açılacak?
  2. Olimpik yüzme havuzu nedir?
  3. Aksaray Üniversitesi Havuz açık mı?
  4. Bir olimpik yüzme havuzu ne kadardır?
  5. Yüzme yarışları kaç kişiyle yapılır?

Aksaray Olimpik Yüzme Havuzu ne zaman açılacak?

Üniversitemiz bünyesinde bulunan Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzumuz 06 Temmuz 2021 tarihi itibariyle hizmet vermeye başlayacaktır. ...

Olimpik yüzme havuzu nedir?

Olimpik veya diğer adıyla tam olimpik yüzme havuzlarında ise bu ölçüler yarı olimpik yüzme havuzuna göre tam 2 katıdır. Yani olimpik yüzme havuzunda uzunluk 50 metre olurken genişlik de 25 metre olmaktadır. Derinlik ise yarı olimpik yüzme havuzunda 2 metre olurken olimpik yüzme havuzu derinliği 2,5 metre kadardır.

Aksaray Üniversitesi Havuz açık mı?

Üniversitemiz Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzumuz, Pazartesi günleri hariç haftanın her günü 09:00 - 20:30 saatleri arasında hizmet vermektedir. Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzumuzda Fitness, Sauna ve Yüzme olanaklarıyla hizmet verilmektedir.

Bir olimpik yüzme havuzu ne kadardır?

Dünyanın ilk kapalı yüzme havuzu İngiltere'de 1862 yılında inşa edilmiştir. Yarışlar esnasında, 10 kulvara sahip bu havuzların kenarlardaki iki kulvarı kullanılmaz. Olimpik havuzlar kısa kulvar ve uzun kulvar olmak üzere ikiye ayrılırlar.

Yüzme yarışları kaç kişiyle yapılır?

Olimpik yüzme havuzları en az 2 metre derinliğindedir. Diğer havuz tiplerinde ise en az 1.0 metre ölçüsü gereklidir. 2,5'şar metre enindeki 10 adet kulvardan oluşan olimpik yüzme havuzlarında yarışlarda kullanılan kulvar sayısı 8'dir, son iki kulvar kullanılmaz.