Estetik dolgu ne demek?

İçindekiler:

  1. Estetik dolgu ne demek?
  2. Estetik dolgu ne için yapılır?
  3. Beyaz dolgu neden yapılır?
  4. Estetik dolgu zararlı mıdır?
  5. Estetik dolgu hangi dişlere yapılır?
  6. Devlet hastanelerinde beyaz dolgu yapılıyor mu?
  7. Estetik dolgunun içinde ne var?

Estetik dolgu ne demek?

Estetik dolgu, dişlerde kompozit malzeme ile kişinin diş rengine sahip dolgu malzemesi kullanılarak daha doğal ve estetik bir gülüş tasarımı elde edilmesidir. Kompozit dolgu halojen ışıkla sertleştirilir ve dişe kimyasal olarak bağlanır.

Estetik dolgu ne için yapılır?

Dişlerde oluşan çürüklerde, kırık ya da aşınmış dişlerin tedavisinde ya da renk değişikliğine uğramış dişlerin rengini düzeltmek amacıyla estetik dolgu yapılabilir. Dişler arasındaki boşlukları kapatmak ya da kanal tedavisi sonrası dişleri doldurmak için de kompozit dolgu kullanılmaktadır.

Beyaz dolgu neden yapılır?

Ön dişlerde ; çürümüş, kırılmış, aşınmış dişlerde dolgu malzemesi olarak, renklenmiş dişlerde görünümü düzeltmek için, dişler arasındaki boşlukları (diastema)kapatmak için kullanılırlar.

Estetik dolgu zararlı mıdır?

Kalıcı yüz dolguları, uygulama sonrası yok edilememekte ve cerrahi işlemlerle dışarı alınması gerekmektedir. En eski dolgu maddelerinden biri olsa da silikon, çok uzun yıllar sonra bile granülom oluşumuna sebep olabilmekte, enfeksiyon veya migrasyon gibi yan etkiler meydana getirebilmektedir.

Estetik dolgu hangi dişlere yapılır?

Dişlerde estetik amaçlı yapılan dolgular daha parlak ve daha pırıltılı görünüm elde etmek amacıyla uygulanmaktadır. Hem ön dişlerde, hem de arka dişlerde günümüzde estetik dolgu uygulamaları rahatlıkla yapılabilmektedir. Bunlar dişlerin kendi renginde olan kompozit dolgu uygulamalarıdır.

Devlet hastanelerinde beyaz dolgu yapılıyor mu?

Kompozit dolgu devlet hastanesi ve diş klinikleri ve estetik merkezlerinde yapılmaktadır. Fakat bütün devlet hastanelerinde kompozit dolgu tedavisi, uzman kadro eksikliği ve materyal eksikliği gibi nedenlerden dolayı yapılamamaktadır.

Estetik dolgunun içinde ne var?

Bugün bu özelliği taşıyan başlıca dolgu maddesi hyalüronik asittir. Bunun dışında yağ enjeksiyonları da güvenilir dolgu uygulamalarına örnektir. Öncelikle dikkat edilmesi gereken unsur, dolgu maddesinin hyalüronik asit içerikli olmasıdır.