EBUS işlemi nasil yapilir?

İçindekiler:

  1. EBUS işlemi nasil yapilir?
  2. EBUS işlemi nedir?
  3. Ebus Bronkoskopi ne kadar sürer?
  4. Bronkoskopi ne yapar?
  5. Bronkoskopi sonrası nelere dikkat edilmeli?

EBUS işlemi nasil yapilir?

Nasıl Uygulanır? EBUS, klasik bronkoskopide olduğu gibi nefes borusu ve bronşlara ağız yolu ya da burun içinden girilerek uygulanır. EBUS teknolojisi ile hava yolu duvarı, duvar dışındaki patoloji ve göğüs boşluğundaki lenf bezlerinin ultrasonik incelenmesi sağlanır.

EBUS işlemi nedir?

EBUS, akciğer kanserinin yanı sıra tüberküloz, sarkoidoz, diğer enfeksiyon hastalıkları, lenfomalar gibi birçok hastalığın da teşhisinde kullanılan ve bir çeşit bronkoskopi yöntemidir. Tümör ya da diğer hastalıklar her zaman hava yollarının içinde yani bronşlarda yer almazlar.

Ebus Bronkoskopi ne kadar sürer?

İkinci avantaj ise kan damarlarının ultrasonografi ile görüntülenmesi ve bu sayede damar yaralanması riskinin ortadan kalkmasıdır. Bu yöntemde bronkoskopik girişim lokal veya genel anestezi altında ağız yolundan yapılmaktadır. Normal bronkoskopi işlemine göre işlem süresi sadece 15-20 dk. uzamaktadır.

Bronkoskopi ne yapar?

Bronkoskopi gırtlak bölgesinden sonraki solunum yollarını ve akciğerleri incelemek, tanı ve tedavi için bir takım işlemler, girişimler yapmak kullanılan bir tür endoskopi yöntemidir.

Bronkoskopi sonrası nelere dikkat edilmeli?

Bronkoskopi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? Bronkoskopi sonrası birkaç saat hasta istirahate bırakılır, anestezik aşamalar içerdiği için birey yanında mutlaka refakatçi bulundurmalıdır. İşlem sonrasında 2 saat boyunca yeme içme aktivitelerine devam edilmez.