Pancar küspesi fiyatı ne kadar?

İçindekiler:

  1. Pancar küspesi fiyatı ne kadar?
  2. Kuru pancar küspesi nasıl yedirilir?
  3. Konya Şeker küspe parası ne zaman verilecek?
  4. Pancar küspesi nedir?
  5. Mısır silajı ne kadar?
  6. Posa ve küspe nedir?
  7. Pancar küspesi nasıl muhafaza edilir?
  8. Şeker pancar küspesi koyuna verilir mi?
  9. Posa Nedir yem?
  10. Seker pancar küspesi koyuna verilir mi?
  11. Koyunlara şeker pancarı verilir mi?

Pancar küspesi fiyatı ne kadar?

"Küçükbaş & Büyükbaş Yem Çeşitleri"
İlan BaşlığıKullanımFiyat
25-500-1000 Pancar küspesi Silaj BulunurYem Katkı Maddesi1 TL
Yeni mahsul pancar küspesiSüt Yemi250 TL
pancar küspesiBesi Yemi265 TL
satılık Pancar küspe kartıBesi Yemi1.111.111 TL
14 satır daha

Kuru pancar küspesi nasıl yedirilir?

Kuru pancar küspesi besi sığırlarına hem kuru hem de islatılarak verilebilir. Islatılarak ve- rilecekse kuru küspe 5-6 misli su ile bir gün ön- ceden ıslatılır. Kuru küspe hayvanın ağırlığına göre günde 1-3 kg verilebilir. hayvanlara verilmesi yeterli değildir.

Konya Şeker küspe parası ne zaman verilecek?

Konya Şeker'den yapılan açıklamada sözleşmeli şeker pancarı ekimi yapan 15.047 üreticiye Nisan ayından bu yana ödenen avanslar düşüldükten sonra kalan 741 Milyon 455 Bin TL tutarındaki pancar bedeli ödemesine 26.03.2021 Cuma günü 17:00 itibarıyla başlıyor ve yapılacak ödemeyle birlikte 2020-21 Kampanya dönemi pancar ...

Pancar küspesi nedir?

Kuru ve yaş olarak hayvanlarda yem olarak kullanılan şeker sanayinin yan ürünüdür. Şeker pancarı küspesi enerjisi yüksek bir yemdir. Şeker pancarı küspesinin besin değeri yüksektir ve hayvanlar severek tüketir. ... Şeker pancarı küspesi saman ve türlerinin hayvanlar tarafından daha kolay tüketilmesine yardımcı olur.

Mısır silajı ne kadar?

2021 yılı için mısır silaj fiyatını tonu 420 TL olarak güncellendi, Tüketici çiftçilerimiz mısır silaj ihtiyaçlarını Aksu Antbirlik Genel Müdürlüğü Tesisleri ile Serik Çandır Antbirlik Tesislerinden karşılayabilir. Mısır Silaj sezonu bütün çiftçilerimize hayırlı olsun.

Posa ve küspe nedir?

PANCAR POSASI (KÜSPE) Kuru ve yaş olarak hayvanların tüketimine sunulan şeker sanayi yan ürünü olan pancar posası enerjisi yüksek süt ve besi sığırlarında yaygın olarak kullan hayvanların severek tükettiği sindirim derecesi yüksek ucuz bir yem kaynağıdır. Hayvan yetiştiricileri arasında 'küspe' olarak bilinir.

Pancar küspesi nasıl muhafaza edilir?

Yaş pancar posası için en uygun saklama yöntemi silaj yapım tekniğine göre depolanmasıdır. Yani sıkıştırılarak ve üzeri hava olmayacak şekilde kapatılarak saklanmasıdır.

Şeker pancar küspesi koyuna verilir mi?

Şeker pancarı silajı, süt ve besi sığırları ile koyunların kaba yem ihtiyacının karşılanmasında rahatlıkla kullanılır.

Posa Nedir yem?

Posalar halk dilinde 'küspe' olarak söylenir fakat küspe tabiri yağlı tohumların yağı alındıktan sonra geriye kalan yüksek proteinli ve yağlı (profat) kısımdır. Posalar, insan gıdası kullanılan hammaddelerin işlemlerden geçirildikten sonra geriye kalan yan ürünlerdir. Selüloz içeriği yüksektir.

Seker pancar küspesi koyuna verilir mi?

Şeker pancarı silajı, süt ve besi sığırları ile koyunların kaba yem ihtiyacının karşılanmasında rahatlıkla kullanılır.

Koyunlara şeker pancarı verilir mi?

Şeker Pancarının Kullanımı Şeker pancarının kendisi Karbonhidratça zengin ve kolay fermantasyona uğradığı için hayvanlar için uygun bir yem değildir.