PRK yontemi nedir?

İçindekiler:

  1. PRK yontemi nedir?
  2. PRK ne kadar sürede iyileşir?
  3. PRK mı No Touch mu?
  4. PRK kimlere uygulanır?
  5. Lasik Nedir tıp?
  6. Hangi göz numaralarına lazer yapılır?
  7. Lasik kimlere uygulanmaz?

PRK yontemi nedir?

PRK tekniğinde, korneada eksik açılmadan üst yüzeyden lazer uygulaması yapılır. Bu tedavi yöntemiyle uygulanan lazer tedavisinde, korneadaki epitel doku sıyrılarak alt kısma lazer uygulanır. Miyop, hipermetrop ve astigmat gibi görme bozukluklarının tedavisinde PRK lazer tedavisi tercih edilebilir.

PRK ne kadar sürede iyileşir?

PRK uyguladığım hastalarımın 'ı 48 saat içinde düzelmektedir. Bu süre tamamlanınca göze yerleştirdiğimiz kontakt lensleri almaktayız. PRK sonrası ilk haftalarda görmede bulanık olabilmektedir. Hastaların yarısı 10 gün içerisinde, €'i ise 2-3 hafta içerisinde hedef görme seviyesinin 'ına ulaşabilmektedir.

PRK mı No Touch mu?

Klasik tedavi yöntemleri olan LASIK ve intraLASIK (femto-saniye) tekniklerinde, gözdeki kornea dokusu özel bir bıçakla veya lazerle kesilir ve sonra tedavi yapılır. PRK yönteminde ise gözün ön çeperi alkolle eritilerek kazınır ve sonra tedavi yapılır. NO TOUCH tedavisinde bunlar yapılmaz, tedavi tek adımda gerçekleşir.

PRK kimlere uygulanır?

PRK veya lasek kimlere uygulanır? PrkPRK ve lasek genellikle kornea kalınlığı lasik tedavisi için yeterli olmayan gözlerde uygulanır. ... Kornea kalınlığı 500 mikronun altında olan kişilere genellikle lasik uygulanmaz ve yapılacak düzeltmenin miktarına göre korneası ince olan bu kişilere PRK tedavisi uygulanabilir.

Lasik Nedir tıp?

Lasik tekniği ile korneanın ön kısmından bıçaksız lazer ile ince bir tabaka kaldırılarak alt tarafa Excimer lazer uygulanarak numara düzeltilmesi işlemidir. Lasik tekniği gözdeki miyop, hipermetrop ve astigmatı düzeltir.

Hangi göz numaralarına lazer yapılır?

Doğru: Lazer ameliyatı 1 ile 10 derece arası miyop, 1 ile 5 derece arası hipermetrop ve astigmat rahatsızlığı olan ve lazere uygun bulunan gözlere başarı ile uygulanabilir. Yanlış: Lazer tedavisi sadece bir kere yapılabilir. Gelecekte göz numarası artarsa asla tedavi yapılamaz.

Lasik kimlere uygulanmaz?

Gerçekçi olmayan beklentileri olan veya obsessif yapıda olan, Bazı genel rahatsızlıkları olan (kontrolsüz şeker, romatizma v.s.) Göz tansiyonu yüksek olan, Hamile ve süt verirken -akne tedavisi gören hastalara lazer uygulanmaz.