Akdeniz meyve sineği yılda kaç döl verir?

İçindekiler:

  1. Akdeniz meyve sineği yılda kaç döl verir?
  2. Akdeniz meyve sineği kaç yumurta bırakır?
  3. Meyve sineği zıplar mı?
  4. Akdeniz meyve sineği ilacı ne zaman atılır?
  5. Akdeniz meyve sineği yumurtasını nereye bırakır?

Akdeniz meyve sineği yılda kaç döl verir?

Yumurtanın olması için sıcaklığın 16 derece olması gerekiyor. Akdeniz sineğinin yılda 4-5 defa döl vermesi ise böceğin verdiği zararın ne denli fazla olabileceğini gösteriyor.

Akdeniz meyve sineği kaç yumurta bırakır?

Akdeniz Meyve Sineği bir dişi ömrü bo- yunca 200-300 yumurta bırakır. Erginin ortalama ömrü 30-50 gündür. Ege' de 2-4 döl vermektedir. Akdeniz Meyve Sineği zararı larvası tarafından yapılır.Larvalar meyvenin etli kısmında beslenir- ler ve dokunun yumuşamasına ve çökmesine neden olur- lar.

Meyve sineği zıplar mı?

zira elma kurdundan farklı olarak akdeniz meyve sineği larvaları (hem de dikeyde 4-5 santim) zıplayarak hareket edebilirler*. ... latince adı "ceratitis capitata" olup şekil olarak bildiğimiz kara sineğin küçük ve renkli versiyonu gibidir. asıl zarar meyvede olur ve zararı larvalar yapar.

Akdeniz meyve sineği ilacı ne zaman atılır?

Kimyasal Mücadele: Eylül ayı başlarında bahçelere asılan tuzaklar kontrol edilerek ergin sineğin çıkış kontrolü yapılır. Sineğin tespitinden sonra meyveler vurma olgunluğuna erişmişse (dipten itibaren sararma başlamışsa) ilaçlamaya başlanır.

Akdeniz meyve sineği yumurtasını nereye bırakır?

Zararlı kışı toprakta pupa ve ağaç üzerinde kalan meyvelerde larva olarak geçirir. Yumurtaları mekik şeklinde ve beyazdır. İlkbahar sonu - yaz başında çıkan erginler beslendikten sonra yumurtalarını olgun mey- velerin kabuğunun 1mm altına bırakır.