Arı poleni nasıl tüketilir faydaları?

İçindekiler:

  1. Arı poleni nasıl tüketilir faydaları?
  2. Polen ve bal neye iyi gelir?
  3. Polen ne kadar süre kullanılmalı?
  4. Ibrahim saraçoğlu propolis ne işe yarar?
  5. Polenin bozulduğu nasıl anlaşılır?

Arı poleni nasıl tüketilir faydaları?

Polen tek başına tüketildiği gibi pek çok besinle birlikte kullanılabilir. - Yoğurtla beraber tüketilebilir. Bir kase yoğurdun içerisine çay kaşığı kadar polen eklenir ve karıştırılır. Bu şekilde tüketilmesi, midede oluşabilecek rahatsızlıkları önler.

Polen ve bal neye iyi gelir?

Karışımı kuru öksürüğü yatıştırmak için kullanabilirsiniz. Kasları etkili bir şekilde uyarmada oldukça etkilidir. Yorgunluk ve anemiyle savaşır. Çocuklar, yaşlılar veya stresten etkilenenler için mükemmel bir güçlendiricidir.

Polen ne kadar süre kullanılmalı?

Bunun yanı sıra diğer önemli nokta ise, polenin günde ne kadar tüketildiğidir. Çocuklar günde en az 12 tatlı kaşığı polen tüketebilirler. Yetişkinler ise günde 24 tatlı kaşığı tüketebilir. Tüm besinlerde olduğu gibi polen tüketiminde de aşırıya kaçmamak önemlidir.

Ibrahim saraçoğlu propolis ne işe yarar?

Antibiyotik özelliği olan propolis kullanımı hem vücudun bağışıklık sistemini arttırır hem de hastalıklara karşı direnç oluşturmanıza yardımcı olur. Propolis İbrahim Saraçoğlu tarafından mucizevi bir madde olarak nitelendirilir.

Polenin bozulduğu nasıl anlaşılır?

İçerisinde %30 miktarda nem olan Yaş olan bir polenin kurutulması güneşten uzak serin bir ortamda yapılması gerekir.Polen kuru olsa da yaş olsa da Buz dolabında saklanması gerekir. Bununla birlikte polenin bozulması üzerinde küf izleri ve olduğundan farklı bir koku alması gibi işaretler ile ortaya çıkabilir.