Alahan Manastırı kim yapmıştır?

İçindekiler:

  1. Alahan Manastırı kim yapmıştır?
  2. Alahan Manastırı ne zaman yapıldı?
  3. Alahan Manastırı hangi ilimizde?
  4. Alahan Manastırı Mut arası kaç km?
  5. Alahan Doğu kilisesinin plan tipi nedir?
  6. Sertavul hangi ilçeye bağlı?
  7. Zigana Geçidi nereleri birbirine bağlar?
  8. Sertavul yaylası nerededir?
  9. Gulek geçidi nereyi nereye bağlar?
  10. Zigana Kop nerede?
  11. Sertavul hangi ile bağlı?
  12. Sertavul Geçidi nerede?
  13. Kalkanli geçidi nerede?
  14. Zigana geçidi hangi ilçede?

Alahan Manastırı kim yapmıştır?

Manastırı yaptıran kişi manastırda lahdi ve bir kitabesi olan Tarasis adlı bir rahiptir.

Alahan Manastırı ne zaman yapıldı?

440-442 yıllarında yapılmış olduğu tahmin edilen Alahan Manastır Külliyesi; Batı Kilisesi, Manastır, Doğu Kilisesi, kayalara oyulmuş keşiş odacıkları ve çevredeki mezarlardan oluşmaktadır. Kilise binaları Ayasofya Müzesi ile ortak mimari özellikleri taşımaktadır.

Alahan Manastırı hangi ilimizde?

Ülkemizde 43 ilde tespit edilen inanç turizmi açısından önemli iller kapsamında Mersin ili sınırları içerisinde olan Alahan Manastırı da bulunmaktadır. kabul edilmektedir. Alahan Manastırı'nda M.S.

Alahan Manastırı Mut arası kaç km?

Evliya Çelebi'nin "Ustasının elinden yeni çıkmış gibi duruyor" diye anlattığı Alahan Manastırı, Mersin-Karaman karayolu üzerinde, Mut'un 20 km. kuzeyinde, Geçimli köyü civarındadır.

Alahan Doğu kilisesinin plan tipi nedir?

Alahan Manastırı'nın Mimarisi Doğu ve batı kilisesi olarak farklı bölümleri bulunan manastırın batı kilisesi yıkılmıştır. ... Genel olarak dikdörtgen bir plan üzerine kurulmuş olan tarihi yapının birçok mimari özelliği, kendinden yaklaşık 70 yıl sonra yapılmış olan Ayasofya Müzesi ile ortak özellikler göstermektedir.

Sertavul hangi ilçeye bağlı?

Sertavul Yaylası - Mersin Çam ve ardıç ormanlarıyla çevrili yaylada meyva ve sebze bahçeleri bulunmaktadır. Mut, Silifke, Karaman halkının rağbet ettiği yörede, Yörükler de çadır kurarak hayvanlarını otlatmaktadır.

Zigana Geçidi nereleri birbirine bağlar?

Gülek Geçidi: Tarsus'u Pozantı'ya bağlar. Adana'yı İç Anadolu'ya bağlar. Sertavul Geçidi: Silifke'yi Karaman'a bağlar.

Sertavul yaylası nerededir?

Sertavul Yaylası - Mersin Mut - Karaman - Konya karayolunun 36. kilometresinde yer alan yayla, Akdeniz'i İç Anadolu' ya bağlayan Sartavul geçidinde kurulmuştur. Çam ve ardıç ağaçlarının çevrelediği yaylanın iç kısımları meyve bahçeleri, kır çiçekleri ve dağ çayırları ile kaplıdır.

Gulek geçidi nereyi nereye bağlar?

Gülek Boğazı (antik adıyla Kilikya kapısı), Mersin ilinin Tarsus ilçesi sınırlarında bulunan ve Akdeniz Bölgesi ile İç Anadolu Bölgesi arasında bağlantıyı sağlayan Toros Dağları üzerindeki geçittir. Pozantı - Tarsus parkurundaki 21 no.lu otoyol bu geçitten geçer.

Zigana Kop nerede?

Zigana Geçidi ( E E97 ), Kuzey Anadolu Dağları'nda, Gümüşhane ili sınırları içerisindeki bir geçittir. Rakımı 2032 metredir. Geçit Doğu Karadeniz coğrafi yapısı ile Orta Anadolu yaylaları arasındaki geçiş noktasında bulunur.

Sertavul hangi ile bağlı?

Sertavul Geçidi (1650 Mt.) 36.916023 enlem ve 33.267269 boylamda yer almaktadır. Mut ilçesine bağlıdır. Sertavul Geçidi (1650 Mt.) haritası Mersin ili içinde nerede olduğu harita merkezinde gösterilmektedir.

Sertavul Geçidi nerede?

Sertavul Geçidi, İç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayan önemli geçitlerden biridir. Toros dağlarında ve D 715 no.lu karayolu üzerindedir. 1.650 rakımlı geçit kışları zor geçit verse de en yakın bağlantı geçitlerinden biridir. Zirvenin kuzeyi Karaman ve güneyi de Mersin ilidir.

Kalkanli geçidi nerede?

Zigana Geçidi (KALKANLI) Zigana Geçidi, Gümüşhaneden 60,Trabzon'dan 120 Km uzaklığındadır. Geçit Gümüşhane sınırlarında yer almaktadır.

Zigana geçidi hangi ilçede?

Projeyle, Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Köstere köyü mevkiiyle Trabzon'un Maçka ilçesine bağlı Başarköy köyü arasında, her biri 14,5 kilometre ve toplam 29 kilometre uzunluğunda çift tünel inşa ediliyor.