Ispanak yemeği ne kadar sürede pişer?

İçindekiler:

  1. Ispanak yemeği ne kadar sürede pişer?
  2. Ispanaklı çanak köfte nasıl yapılır?
  3. Bulgurlu ıspanak yemeği kaç dakikada pişer?
  4. Fırında ıspanaklı yumurta nasıl yapılır?

Ispanak yemeği ne kadar sürede pişer?

Domates salçası, tuz ve karabiber katıp karıştırın. Suyu süzülen doğranmış ıspanakları ekledikten sonra soteleme işlemini sürdürün. Sıcak suyu ekledikten sonra kısık ateşte 30 dakika kadar pişirdiğiniz ıspanak yemeğini soğuduktan sonra çırpılmış yoğurtla birlikte servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Ispanaklı çanak köfte nasıl yapılır?

TARİFİ - NASIL YAPILIR ? : Yumurta, galeta unu, tuzu ve baharatları ilave edip yoğuruyoruz. Köfteden yumurta büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz. Yuvarladığımız köftelerin içini çukurlaştırıp çanak şeklini veriyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz önceden ısıtılmış fırında 180 derece 15- 20 dk pişiriyoruz.

Bulgurlu ıspanak yemeği kaç dakikada pişer?

Damak tadınıza göre tuz ve hafifçe ıspanakların üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyip, 1-2 kere karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın. Yemeği kısık ateş üzerinde 20 dakika kadar pişirin. Bulgurlu ıspanak yemeği piştikten sonra sıcak ya da ılık olarak yanında yoğurt ile servis edebilirsiniz.

Fırında ıspanaklı yumurta nasıl yapılır?

Baharatlarını ve tuzu koyun ve süzülmüş olan ıspanağı da koyun bu şekilde 5 dakika pişirin. Bu malzemeyi fırın kabınıza koyun ve küçük çukurlar açın kişi sayısına göre yumurtaları içlerine kırın yumurtaların üzerlerine de biraz tuz serpin ve 200 derecede ısınmış fırında yumurtalar pişene kadar pişirin ve servise hazır.