Göz altı pazarı ne demek?

İçindekiler:

  1. Göz altı pazarı ne demek?
  2. Yip pazarı ne demek?
  3. Yip ne anlama gelir?
  4. Yapılandırılmış Ürünler ve fon pazarı nedir?

Göz altı pazarı ne demek?

Yakın İzleme Pazarı (YİP), eski ve daha çok bilinen adıyla Gözaltı Pazarı nedir? Yakın izleme Pazarı Mevcut düzenlemeler, standartlar ve finansal durum açısından gerekli sağlayamayan/sağlamayan şirket hisselerinin kamu yararı adına Borsa kotundan çıkarılarak incelendiği yerdir.

Yip pazarı ne demek?

Yakın İzleme Pazarı (YİP), eski ve daha çok bilinen adıyla Gözaltı Pazarı, mevcut düzenlemeler, standartlar ve finansal durum açısından gerekli sağlayamayan/sağlamayan şirket hisselerinin kamu yararı adına Borsa kotundan çıkarılarak incelendiği yerdir.

Yip ne anlama gelir?

Gözaltı Pazarı olarak da bilinen Yakın İzleme Pazarı (YİP), Borsa İstanbul bünyesinde W sembol kodunda hisse senedi piyasası pazarları altında hizmet vermektedir. ... Bu durum, BİST'te bu tarz hisse senetlerinin gözetim, denetim ve inceleme altına alınmasına sebebiyet vermektedir.

Yapılandırılmış Ürünler ve fon pazarı nedir?

Yapılandırılmış Ürünler ve Fon Pazarı(YFÜP) Borsa yatırım fonu katılma belgeleri, varantlar, sertifikalar, sahipliğe dayalı kira sertifikaları, gayrimenkul sertifikaları, gayrimenkul yatırım fonları ve girişim sermayesi yatırım fonlarının işlem görebildiği pazardır.