Öğrenci Konseyini kim denetler?

İçindekiler:

  1. Öğrenci Konseyini kim denetler?
  2. Üniversite Öğrenci Konseyi nedir?
  3. Ulusal Öğrenci Konseyi Başkanı kaç yıllığına seçilir?
  4. Öğrenci Konseyi Denetleme Kurulu toplam kaç kişiden oluşur?
  5. Üniversite Öğrenci Konseyi Başkanı nasıl seçilir?

Öğrenci Konseyini kim denetler?

MADDE 5– (1) Öğrenci konseyi seçimleri yürütmek üzere rektörlük tarafından rektör yardımcısı başkanlığında akademik ve idari personellerden en az 5 (beş) kişilik bir seçim kurulu oluşturulur.

Üniversite Öğrenci Konseyi nedir?

Öğrenci Konseyi, Üniversitenin ön lisans, lisans ve yüksek lisans programlarına kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel ihtiyaçlarının karşılanmasında öğrencilerin görüşlerini belirleyerek, yönetim organlarına bildirilmesi ve yönetim organları ile öğrenciler arasındaki iletişimin oluşturulması amacı ile ...

Ulusal Öğrenci Konseyi Başkanı kaç yıllığına seçilir?

b) Yaptığı çalışmalar hakkında Üniversitenin rektörlüğünü ve Öğrenci Konseyi Genel Kurulunu bilgilendirmek. Öğrenci Konseyi Başkanı, Öğrenci Konseyi Genel Kurulu tarafından, kurul üyeleri arasından, seçime katılanların salt çoğunluğuyla ve bir defaya mahsus olmak üzere iki yıl için seçilir.

Öğrenci Konseyi Denetleme Kurulu toplam kaç kişiden oluşur?

durumunda, aynı şartlarda, Genel Kurul üyeleri arasından, seçime katılanların, salt çoğunluğuyla ve iki yıl için seçilir. Öğrenci Konseyi Denetleme Kurulu, bir Başkan ve iki üyeden oluşur.

Üniversite Öğrenci Konseyi Başkanı nasıl seçilir?

Konsey başkanı nasıl seçilir ? Fakülte, Yüksekokul, Meslek Yüksekokulu ve Enstitü temsilcileri ile İngilizce Dil Hazırlık Programı öğrenci temsilcileri Öğrenci Konseyi Genel Kurulu'nu oluşturur. Öğrenci Konseyi Genel Kurulu üyeleri de kendi aralarından Öğrenci Konseyi Başkanını seçer.