Bir kere de mi bir kerede mi?

İçindekiler:

  1. Bir kere de mi bir kerede mi?
  2. 1 kez nasıl yazılır?
  3. Binbir ton nasıl yazılır?
  4. Birde de ayrı mı?
  5. Halbu ki nasıl yazılır?
  6. TDK her biri nasıl yazılır?
  7. Her biri birleşik mi yazılır ayrı mı?
  8. Herbir nasıl yazılıyor?
  9. Her bir şey nasıl yazilir?

Bir kere de mi bir kerede mi?

Bu da aynı mantık. “Bir kere”yi ayrı yazdık öncelikle. Eğer “Bir defada bu işi çözmelisin” anlamında bir kerede diyorsak “de” bitişik çünkü “kere”nin içinde bulunma durumunda.

1 kez nasıl yazılır?

Bu kelimenin Türk Dil Kurumu açısından doğru yazımı 'bir kez' biçiminde ayrı şekilde ele alınmaktadır. Bu ifade ile beraber cümle içerisinde veya tek başına doğru şekilde kullanabilirsiniz. Bir kez kelimesinin doğru yazımı üzerinden cümle içerisinde kullanabilirsiniz. ''Bunu bir kez daha söylemeyeceğim.''

Binbir ton nasıl yazılır?

Kelimenin doğru yazımı TDK'ya göre binbir şeklide yazılmaktadır. Kelimenin diğer yazım şekilleri yanlıştır.

Birde de ayrı mı?

TDK BİRDE YAZIMI Ek olarak birden fazla anlamına gelen bir de bağlacı ayrı yazılır. Türk Dil Kurumu'na göre bu bağlacın doğru kullanımı bir de şeklindedir. Bir de bana sor.

Halbu ki nasıl yazılır?

HALBUKİ NASIL YAZILIR? Bu kelimenin halbuki mi, halbu ki mi olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı halbuki şeklinde olmalıdır. Yani birleşik yazılmalıdır.

TDK her biri nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu'na göre 'her biri' ayrı olarak yazılır.

Her biri birleşik mi yazılır ayrı mı?

Türkçeyi yazım kılavuzuna uygun bir şekilde kullanmak isteyenlerin sık sık yazılışını merak ettikleri sözcüklerden biri de 'her biri'dir. HER BİRİ NE DEMEK: Ayrı ayrı hepsi anlamındadır. HER BİRİ NASIL YAZILIR? ... Bu kelimenin doğru kullanımı her biri şeklinde olmalıdır.

Herbir nasıl yazılıyor?

Türk Dil Kurumu (TDK) sitesinde bulunan sözlükten arama yapıldığında kelimenin, her bir şeklinde yazıldığı ortaya çıkıyor. Bazı örneklerde rastlanan "herbir" şeklindeki yazım ise imla hatasıdır. Türk Dil Kurumu'na göre kelimenin doğru yazımı "her bir"dir.

Her bir şey nasıl yazilir?

Bu kelime genellikle Herbir şey şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Her bir şey şeklinde olmalıdır.