Satır kelimesi eş sesli midir?

İçindekiler:

  1. Satır kelimesi eş sesli midir?
  2. Ekmek eş sesli kelime midir?
  3. Fırından 3 ekmek aldım ekmek kelimesi hangi anlamda kullanılmıştır?
  4. Parasız sözcüğünün eş anlamlısı nedir?
  5. Parasız anlamı nedir?
  6. Parasız kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Satır kelimesi eş sesli midir?

Eş sesli kelime nedir? Eğer iki kelimenin yazılışı aynı fakat anlamı farklı ise bu iki kelime eş seslidir. ... Kelimelerin yan yana gelerek oluşturduğu bir sıra yazıya satır denir. Ayrıca et kesmeye yarayan bıçak türüne de satır denir.

Ekmek eş sesli kelime midir?

ekmek kelimesinin eş anlamlı sözcükleri : atlatmak , savuşmak , ziyan etmek , serpmek , nanıaziz , nan , aş , yemek , kazanç

Fırından 3 ekmek aldım ekmek kelimesi hangi anlamda kullanılmıştır?

Fırından üç ekmek aldım. 2. Toprağa tohum ekmek için seni bekledim. Birinci cümledeki "ekmek" kelimesi tahıl unu, maya, tuz ve suyun belli oranlarda karıştırılması ve yoğurulması ardından da fırına verilmesi ile yapılan, sofralarımızın vazgeçilmez bir ürünü olan yiyecek anlamında kullanılmıştır.

Parasız sözcüğünün eş anlamlısı nedir?

Parasız sözcüğünün 5 adet eş anlamı ne karşılığı bulunmaktadır. Parasız ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Parasız sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler bedava, karşılıksız, meteliksiz, yoksul ve züğürt sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Parasız anlamı nedir?

1. Parası olmayan, maddî varlığı bulunmayan: Ben parasız bir adam olduğumu söyleyerek düğünün bütün masrafını atlatmıştım (Kerîme Nâdir). 2. Para karşılığı olmayan, para verilmeden sağlanan, bedâva: “Parasız konser.” “Parasız okul.” “Parasız hizmet.”

Parasız kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

Bu iki kelime dışında iki kelime daha bedava kelimesinin zıt anlamlısı olarak kullanılabilmektedir. Bu iki kelime bedelli ve paralı kelimeleridir.