El sözlükteki anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. El sözlükteki anlamı nedir?
  2. El cevap ne anlama gelir?
  3. Saç kelimesinin eş anlamı nedir?
  4. Saç zıt anlamlısı nedir?
  5. Kırmızı beyaz zıt anlamlı mı?
  6. Sert kelimesinin zıt anlamı nedir?
  7. Şişman kelimesinin zıt anlamı nedir?
  8. Derin kelimesinin zıt anlamı nedir?
  9. Mutlu Üzgün zıt anlamlı mı?

El sözlükteki anlamı nedir?

(I) a. 1. anat. Kolun bilekten parmak uçlarına kadar olan, tutmaya ve iş yapmaya yarayan bölümü: “El var, titrer durur, el var yumuk yumuk / El var pençe olmuş, el var yumruk” -Z. O. Saba. 2.

El cevap ne anlama gelir?

ELCEVAP – ELCEVAB (ﺍﻟﺠﻮﺍﺏ) i. (Ar. harf-i târif el- ve cevāb ile el-cevāb) “Karşılık, cevapanlamına gelen ve daha çok eskiden şeyhülislâmların sorulan sorulara cevap olarak verdikleri fetvâların başına konan klişe söz: Şer'an ne lâzım gelir?

Saç kelimesinin eş anlamı nedir?

Doğrulanmış Cevap Saç kelimesinin eş anlamlısı kıl dir.

Saç zıt anlamlısı nedir?

Cevap: Saç kelimesinin zıt anlamı yoktur.

Kırmızı beyaz zıt anlamlı mı?

Kırmızı kelimesinin bilinen bir zıt anlamı bulunmamaktadır. Ancak günümüzde kırmızı kelimesinin zıt anlamlısı olarak BEYAZ ve AK kelimeleri kullanılıyor. Fakat yanlıştır. Çünkü beyaz kelimesi siyah kelimesinin zıttıdır. Kırmızı kelimesinin sadece eş anlamlısı vardır.Bu da AL kelimesidir.

Sert kelimesinin zıt anlamı nedir?

Birbirinden farklı anlamlara sahip olan sert kelimesinin aynı şekilde zıt anlamları da bulunmaktadır. Bu zıt anlamlı kelimeler ise; yumuşak, rakik, hafif, uysal ve gevrek olmaktadır. Diğer bir yandan sert kelimesinin zıt anlamlı kelimeleri de sıfat grubunda yer almaktadır.

Şişman kelimesinin zıt anlamı nedir?

Şişman Zıt Anlamlısı, Şişman Zıttı Nedir, Şişmanın Zıt Anlamı Şişman kelimesinin zıt anlamlısı zayıf kelimesidir. Şişmanın eş anlamlısı balaban, dızman, hoşur, mülahham, semiz, şişko, tavlı, tulum, yoğun sözcükleridir.

Derin kelimesinin zıt anlamı nedir?

Derin kelimesi Türk dil kurumu açısından ele alındığında zıt anlamlısı 'sığ' şeklinde geçmektedir. Aynı biçimde eş anlamlısı ise 'dip ve koyu' gibi anlamlara üzerinden değerlendirilir.

Mutlu Üzgün zıt anlamlı mı?

Mutlu kelimesinin zıt anlamı olan kelimeler; mutsuz ve üzgün olarak tanımlanabilir. ... Mutlu ve mutsuz kelimeleri birbirinin zıt anlamları olarak tanımlanmaktadır.