Aşağı konkav ne demek?

İçindekiler:

  1. Aşağı konkav ne demek?
  2. Dış bükey ne demektir?
  3. Konveks konkav nasıl bulunur?
  4. Çaydanlıktan çayın akması adezyon mu kohezyon mu?
  5. Hortumdan suyun ip gibi akması adezyon mu kohezyon mu?

Aşağı konkav ne demek?

Eğer (a, b) aralığındaki her c için (cf (C)) noktasında f nin grafiği aşağıya doğru konkav ise, f nin grafiği (a, b) aralığında aşağıya doğru konkavdır denir.

Dış bükey ne demektir?

Dışbükey nedir? - Bir çokgenin içinen alınan iki noktayı birleştiren çokgenin içinde kalıyorsa adı dışbükey olur. İç bükey nedir? -Bir çokgenin içinen alınan iki noktayı birleştiren çokgenin dışında kalıyorsa adı içbükey olur.

Konveks konkav nasıl bulunur?

Bu türev 0'a eşitlenerek kökleri bulunur. Bu köklerin sağında ve solunda fonksiyonun işaretine bakılır. Fonksiyon işareti negatif ise fonksiyon o aralıkta içbükey (konkav), pozitif ise dışbükey (konveks) dir.

Çaydanlıktan çayın akması adezyon mu kohezyon mu?

f) Çaydanlıktan çayın akması adezyonla mı, kohezyonla mı ilişkili olduğunu belirleyiniz. Cevap: Burada bir yere yapışma özelliğinden bahsetmiyor. Bu durumda kohezyon olur yani madde moleküllerinin birbirini tutması. ... Farklı moleküller olduğu için adezyon.

Hortumdan suyun ip gibi akması adezyon mu kohezyon mu?

Cevabımız; Kohezyondur. Hortumdaki su molekülleri birbirine tutunarak dışarıya ip gibi yani şekil almış bir biçimde akar. Bu su moleküllerinin birbirlerini tutması olayına da kohezyon denir.