Ella 30 mg ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Ella 30 mg ne işe yarar?
  2. Ella 30 mg ne zaman kullanılır?
  3. Ella 30 mg film kaplı tablet ne için kullanılır?
  4. Ella kesin çözüm mü?
  5. Ertesi gün hapı ne kadar etkili?

Ella 30 mg ne işe yarar?

Bunun için hem yumurtanın rahme tutunmasına engel olan hem de döllenmesini zorlaştıran bu haplar, temel olarak cinsel saldırı, kondom yırtılması veya korunmanın unutulması gibi acil vakalarda gebelik önleyici olarak kullanılır.

Ella 30 mg ne zaman kullanılır?

ELLA® ilacını, korunmasız cinsel ilişkiden veya bir koruyucu yöntemin başarısız olmasından sonraki 120. saate (5. gün) kadar mümkün olan en kısa sürede kullanabilirsiniz. Çünkü sperm cinsel ilişkiden sonra vücutta 5 güne dek yaşayabilir.

Ella 30 mg film kaplı tablet ne için kullanılır?

Yardımcı maddeler için 6.1'e bakınız. Film kaplı tablet Altın renkli, kalkan şeklinde ve her iki yüzünde de “ella” ibaresi kazınmış film kaplı tablettir. Korunmasız cinsel ilişki ya da kontraseptif yöntem hatası sonrasında 120 saat (5 gün) içerisinde acil kontrasepsiyonda endikedir.

Ella kesin çözüm mü?

Ertesi gün hapı %100 Korur mu? Hayır maalesef mevcut kimyasal korumalar içinde en düşük yüzde ertesi gün hapına aittir. Ertesi gün hapı, doğum kontrol yöntemi olmayan yada korunma kazaları gerçekleşen cinsel ilişki sonrasında kullanılabilecek bir acil korunma yöntemidir.

Ertesi gün hapı ne kadar etkili?

İlk 24 saat içinde alınan ilaç, gebeliği önlemede %98 oranında etkili iken bu oran 48. saatte %75'e geriler. Bu yüzden ertesi gün hapı, korunmasız olarak girilen cinsel ilişki sonrasında mümkün olan en kısa sürede oral yoldan alınmalıdır.