Franz Kafka Dönüşüm hangi çeviri?

İçindekiler:

  1. Franz Kafka Dönüşüm hangi çeviri?
  2. Kafka da replica neden gereklidir?
  3. Kafka nedir ne işe yarar?
  4. Franz Kafka kimdir vikipedi?
  5. Franz Kafka Fransız mı?

Franz Kafka Dönüşüm hangi çeviri?

Dönüşüm'ü İmge Kitabevi tarafından yayınlanan Nafer Ermiş çevirisinden okumuştum. Sebebiyse Nafer Ermiş'in Kafka üzerine tezlerinin bulunmasıydı.

Kafka da replica neden gereklidir?

Topic Replication Kafka dağıtık(distrubuted) bir sistemdir, bir broker çökse bile veri kaybı olmaması ve işlemlerin devam ediyor olması gereklidir. Replikasyon bu işi yapar. ... Lider olan broker veriyi alır ve sunar, diğer brokerlar pasif kopyalar olur, sadece verileri senkronize ederler.

Kafka nedir ne işe yarar?

Apache Kafka LinkedIn tarafından geliştirilen ve şuan Apache bünyesinde bulunan, büyük verileri anlık olarak depolamak ve analiz etmek için kullanılan açık kaynak bir framework'dür. Büyük verileri hızlı bir şekilde depolayıp analiz etmek için ise mesajlaşma sistemini (queue) kullanmaktadır.

Franz Kafka kimdir vikipedi?

Kafka, 1923. Franz Kafka (3 Temmuz 1883 - 3 Haziran 1924), Almanca konuşan Bohemyalı roman ve hikâye yazarı. 20. yüzyıl edebiyatının en önemli figürlerinden biri olarak kabul edilmektedir. ... "Dönüşüm" ("Die Verwandlung"), Dava (Der Process) ve Şato (Der Schloss) en bilinen eserleridir.

Franz Kafka Fransız mı?

Franz Kafka, 3 Temmuz 1883 tarihinde taşralı Çek proletaryasından gelip zenginleşmiş bir tüccar olan baba ile aydın bir Alman yahudisi olan annenin ilk çocuğu olarak Prag'da doğdu.