Eczane Hizmetleri hangi kpss'ye girer?

İçindekiler:

  1. Eczane Hizmetleri hangi kpss'ye girer?
  2. Eczane Hizmetleri 2018 kaç kişi atandı?
  3. Eczane Hizmetleri 2020 kpss kaç kişi atandı?
  4. Eczacılığı kimler yapabilir?

Eczane Hizmetleri hangi kpss'ye girer?

Eczane teknikeri mesleğine atanabilmek için ÖSYM tarafından merkezi atamalarda kullanılan kod 3008 olarak ortaya konmuştur. Bu koda sahip kontenjan sayısı eczane teknikeri mesleği için KPSS 2019/4 atamalarında 95 olarak karşımıza çıkmaktadır.

Eczane Hizmetleri 2018 kaç kişi atandı?

Sağlık teknikerliğinin dallarından biri olan eczane teknikerliği de var olan 18.000 kontenjan içinde yerini alan mesleklerden biridir. Bu kadrolar içinde eczane teknikeri olarak görev yapacak olan adaylara ayrılan toplam kontenjan sayısı Türkiye genelinde 123 olarak belirlenmiştir.

Eczane Hizmetleri 2020 kpss kaç kişi atandı?

Sağlık bakanlığı merkezi atamalar ile personel alımı gerçekleştirmektedir ve 2020 yılında pandeminin etkisi ile oldukça bereketli geçmiştir diyebiliriz. 2020/14 merkezi atamasında ise 12000 personel alımı yapılmakla birlikte eczane teknikeri olarak atanabileceklere ayrılan kadro sayısı 10 idi.

Eczacılığı kimler yapabilir?

Eczacı olmak isteyenler 5 yıllık eczacılık lisans programından mezun olmaları ve zorunlu stajlarını tamamlamaları gerekmektedir. 6 aylık zorunlu stajlarını yapmayanlar mezun olsalar dahi eczane açamaz ve hastanelerde eczane teknisyeni olarak çalışamazlar. Bir diğer seçenek ise UES sınavına girmektir.