Kedilerin dişleri fırçalanır mı?

İçindekiler:

  1. Kedilerin dişleri fırçalanır mı?
  2. Kedilerin agzı neden kokar?
  3. Yavru kedinin dişi fırçalanır mı?
  4. Kedilerin uyurken salyası neden akar?
  5. Kedi dişleri ne zaman çıkar?

Kedilerin dişleri fırçalanır mı?

Kedilerde diş fırçalama oldukça değerli bir rutindir. Ancak pek çok kedi dişlerinin fırçalanmasına izin vermez. Bu nedenle kediler için özel olarak üretilmiş lezzetli diş macunlarının kullanılması sürecin hem kedi hem de kedi sahibi için çok daha konforlu olmasına yardımcı olur.

Kedilerin agzı neden kokar?

Yeterince temiz olmayan kedi ağızlarında bakterilerden kaynaklı kötü koku oluşabilir. Ayrıca diş ve diş eti hastalıkları da ağzın kötü kokmasına neden olabilir. Kedinizin kalitesiz beslenmesi veya cilt hastalığı da ağız kokusuna neden olabilmektedir.

Yavru kedinin dişi fırçalanır mı?

Yavru kedilerde de ağız sağlığı bakımından bir takım rahatsızlıklar olabilir. Bu yüzden ağız ve diş sağlığı kontrolleri ihmal edilmemelidir. Fırçalama işlemine girişmeden önce parmakla diş etlerine ve dişlere masaj yapılmalı, kedi buna alıştıktan sonra diş fırçasına geçilmelidir.

Kedilerin uyurken salyası neden akar?

Dilde, yanak iç mukozasında ve diş etlerinde oluşacak her türlü yaralar, aftlar ve enfeksiyonlar kedilerde salya akıntısına neden olabilmektedir. Calisivirus gibi ağız içi ülserlere ve lezyonlara sebep olan virüs hastalıkları ve bir çok diş ve diş eti hastalığında salya problemi ile karşı karşıya kalmaktayız.

Kedi dişleri ne zaman çıkar?

Kedilerde molar diş olarak adlandırılan dişlerin çıkmasıyla da ağızlarındaki diş sayısı 30 olur. Molar dişler kedilerde 4-5 aylıkken çıkmaya başlar. Yani herhangi bir kedinin ağzında 26 tane diş varsa 4-5 aylıktan küçüktür diyebiliriz. Kedilerde geçici dişler dökülüp yerine kalıcı dişler çıkmaya başlar.