Sevgiliyle el ele tutuşmak orucu bozar mı?

İçindekiler:

  1. Sevgiliyle el ele tutuşmak orucu bozar mı?
  2. Sevgiliyle yakın olmak orucu bozar mı?
  3. Bir erkeğin kadına dokunması orucu bozar mı?
  4. Orucu yanaktan öpmek bozar mı?

Sevgiliyle el ele tutuşmak orucu bozar mı?

Ramazan ayı içerisinde yakınlaşmanın sınırlarını belirleyen fetvaya göre, oruçlu iken eş ve sevgili ile el ele tutuşmak ve sarılmak orucu bozmaz. Kişinin hanımını öpmek, elle tutmak, okşamak gibi durumları orucu bozmaz. Bu durumda meni gelmedikçe oruç bozulmaz. ... Zira meni gelerek orucun bozulma ihtimali vardır.

Sevgiliyle yakın olmak orucu bozar mı?

Sevgiliyle öpüşmek orucu direkt olarak bozar. İslam'da evlilik dışı tensel temas kabul görmez. Dolayısıyla el ele tutuşmak da öpüşmek de orucu bozar. Kan aldırmak orucu bozar mı : Kan aldırmak orucu bozmaz.

Bir erkeğin kadına dokunması orucu bozar mı?

CEVAP: Kişinin hanımını öpmek, elle tutmak, okşamak gibi durumları orucu bozmaz. Bu durumda meni gelmedikçe oruç bozulmaz. Nefsine güvenemeyen kimsenin hanımını öpüp okşaması da mekruhtur. Zira meni gelerek orucun bozulma ihtimali vardır.

Orucu yanaktan öpmek bozar mı?

Sevgiliyi yanaktan öpmek orucu bozar mı sorusunun yanıtını araştıranlar bu habere dikkat! Ramazan ayında oruç tutmak isteyenler Google'da 'Orucu bozan şeyler nelerdir?' ... Eşlerin birbirlerini öpmeleri veya sarılmalarıyla oruçları bozulmaz.