Halâ nasıl yazılır TDK?

İçindekiler:

  1. Halâ nasıl yazılır TDK?
  2. Akraba hala nasıl yazılır?
  3. Lale nasıl yazılır?
  4. Akrabalık adları nasıl yazılır TDK?
  5. Lale Devri nasıl yazilir?
  6. Lale Devri'nde nasıl yazılır?
  7. Akrabalık bildiren sözler özel addan sonra geldiğinde nasıl yazılır?

Halâ nasıl yazılır TDK?

Hala kelimesinin doğru yazılışına dair TDK sözlüklerinde bilgi de yer almaktadır. Dolayısıyla TDK sözlüklerinden bu kelimeler araştırılmaktadır. Kelime Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre hâlâ şeklinde yazılır. Kelimede bulunan iki a harfi de şapkalı şeklindedir.

Akraba hala nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle Leyla Hala (akraba) şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Leyla hala (akraba) şeklinde olmalıdır.

Lale nasıl yazılır?

Kişi ve yer adlarında ince l ünsüzünden sonra gelen a ve u ünlüleri de düzeltme işareti ile yazılır: Halûk, Lâle, Nalân; Balâ, Elâzığ, İslâhiye, Lâdik, Lâpseki, Selânik vb.

Akrabalık adları nasıl yazılır TDK?

Akrabalık adı olup lakap veya unvan olarak kullanılan kelimeler büyük harfle başlar: Baba Gündüz, Dayı Kemal, Hala Sultan, Nene Hatun; Gül Baba, Susuz Dede, Telli Baba vb. UYARI: Akrabalık bildiren kelimeler küçük harfle başlar: Tülay ablama gittim.

Lale Devri nasıl yazilir?

Lale Devri mi?” yoksa “Lale Deviri mi?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Lale Deviri şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Lale Devri şeklinde olmalıdır.

Lale Devri'nde nasıl yazılır?

Tarihî olay, çağ ve dönem adları büyük harfle başlar: Kurtuluş Savaşı, Millî Mücadele, Cilalı Taş Devri, İlk Çağ, Lale Devri, Cahiliye Dönemi, Buzul Dönemi, Millî Edebiyat Dönemi, Servetifünun Dönemi'nin, Tanzimat Dönemi'nde vb.

Akrabalık bildiren sözler özel addan sonra geldiğinde nasıl yazılır?

Abla, amca, dayı, teyze, hala… Bunlar da bir özel isimden sonra gelince büyük harfle başlamalı.