Soğuk ordövrler nelerdir?

İçindekiler:

  1. Soğuk ordövrler nelerdir?
  2. Sıcak meze nedir?
  3. Soguk Mezeci ne demek?
  4. Antre tabağı ne demek?
  5. Servis tabağına ne konur?
  6. Yemek takımındaki tabaklar ne işe yarar?
  7. Servis tabağı ne işe yarar?
  8. Ana yemek tabağı nedir?
  9. Dessert tabağı nedir?
  10. Servis edilirken hangi taraftan?
  11. Büfede tabak servisi nedir?
  12. Türk Servisi nasıl yapılır?
  13. Bir yemek masası nasıl hazırlanır?
  14. Silver servis nasıl yapılır?

Soğuk ordövrler nelerdir?

Antre çeşitleri: Soğuk antreler; aynı şekilde soğuk olarak hazırlanan etler (roast beef),tartlar, et jöleleri, galantinler, soğuk şarküteri ürünlerini içerir.

Sıcak meze nedir?

Ara Sıcak Mezeler | Yemek Tarifleri

  • Unlu Patlıcan Kızartması
  • Patates Graten.
  • Fırında Etimekli Beşamel Soslu Tavuk.
  • Milföylü Biber Sarma.
  • Tavada Kremalı Patates.
  • Kremalı Kabak Graten.
  • Kahvaltılık Tereyağlı Patates Kavurması
  • Yoğurtlu Kıymalı Patates Mantısı

Soguk Mezeci ne demek?

Meslek Tanımı Nedir? Çeşitli soğuk mezeler, zeytinyağlı soslar, salatalar vb. soğuk yiyecekleri hazırlama bilgi ve becerisine sahip kişidir.

Antre tabağı ne demek?

Çorba ve başlangıç yemeğinden sonra sunulan üçüncü yemek veya ana yemekten önce yenilen yemeklere antre yemekler denilmektedir. ... Fransızca kökenli olan ve “ordövr” (hors d'œuvre) olarak da adlandırılan bu yemeklerin kelime anlamı esasen “eserin (yemeğin) dışında”dır.

Servis tabağına ne konur?

Sofrada ana yemek çatalı, ara sıcak çatalı, tatlı ve ordövr çatalı olmak üzere 4 adet çatal olmalıdır. Çatallar tabağın sol tarafında içten dışa doğru ilk olarak ana yemek çatalı, ara sıcak çatalı ve ordövr yani soğuk çatalı şeklinde dizilmelidir. Tatlı çatalı ise servis tabağının en üst kısmına konulur.

Yemek takımındaki tabaklar ne işe yarar?

Sofra kurarken masaya yerleştirdiğiniz tabaklar, davette servis edeceğiniz yemeklere dair ipucu verir. Örneğin çorba ikram edecekseniz masaya mutlaka çorba kasesi, etmeyecekseniz ordövr tabağı koymalısınız. Masanızı kurarken ilk adım tabakları yerleştirmek. ... Tabakların sandalye ile aynı hizada olması önemli.

Servis tabağı ne işe yarar?

Servis Tabağı: Kuver kısaca; Yemek takımlarını yemek yeme usulüne göre masa üzerine yerleştirmesidir. Salonun dekoruna uygun genel görüntü için masanın üzerine önceden konan dekoratif fonksiyonu da olan tabaktır.

Ana yemek tabağı nedir?

3. • Ana Yemek Tabağı • Et sote, ızgara piliç, kuzu pirzola, döner kebap, ızgara köfte, vb.. yiyeceklerin servisinde kullanılır. Mutfakta hazırlanan sıcak yemeklerin servis edilmesi amacıyla kullanılan 24-25 cm çapın da düz tabaktır.

Dessert tabağı nedir?

Dessert tabağı, tatlı tabağı anlamına gelmektedir. Şekil olarak yemek tabaklarından daha küçük ve daha düz lerdir. Aynı zamanda salata tabağı olarak da bilinir. Eğer salata servis edilecekse, tatlı tabağından daha büyük olanları kullanılır.

Servis edilirken hangi taraftan?

Tabak ve diğer malzemeleri masaya koyarken nazik bir şekilde davranın. Maşa servisinin uygulandığı durumlarda saat yönünün tersinde ilerleyin ve soldan, sağ elle servis yapın. Masaya tabak servisinde; sol elde en fazla 2 tabak, sağ elde bir tabak taşıyın, bardakları kesinlikle elde taşımayın.

Büfede tabak servisi nedir?

Tabak servisi Bu usulde her yemek grubu için büfede yeterli sayıda tabak bulunur. Mutfak Görevlileri tarafından konukların istedikleri yemekler tabaklara koyulur ve servis personeli Tarafından tabak servisi kuralları doğrultusunda servis edilir.

Türk Servisi nasıl yapılır?

Türk Servisi: Soğuk mezelerin ortaya konması ve yemek boyunca kalkmasıdır. Bu servis çeşidinde soğuk mezeler bir tepsi üzerinde masaya getirilir. Konuğun seçtikleri, masanın ortasına konur. Konuklar yiyeceği ortadaki tabaklardan kendi tabaklarına alırlar.

Bir yemek masası nasıl hazırlanır?

Gündelik Yemek Masası Nasıl Hazırlanır?

  1. Masaya bir masa örtüsü serin. ...
  2. Yemeğin servis edileceği tabağı servisin tam ortasına yerleştirin.
  3. Çatalı tabağın soluna, bıçağı tabağın sağına, kaşığı ise bıçağın sağına yerleştirin.
  4. Su bardağını bıçağın yemek üstünde konumlanacak şekilde, sağ üst köşeye koyun.

Silver servis nasıl yapılır?

Eğer yemek çorba ile başlayacaksa, çorba birer kişilik kaselerde, oturan kişinin sağ tarafından, masa üzerindeki servis tabağının üzerine nazik şekilde bırakılır, çorba servisi masada yapılacaksa, içerisinde kepçe bulunan çorba kasesi oturan kişinin solundan masaya hafif değdirilerek sunulur ve misafirin kolayca ...