Katakulli ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Katakulli ne demek TDK?
  2. Katakulli hangi dil?
  3. Katakulli klip oyuncusu kim?
  4. Ayşe Hatun Önal ne mezunu?
  5. Katakulli sözleri kimin?
  6. Ayşe Hatun Önal nerelerde?
  7. Ketenpereye düşmek ne demek?

Katakulli ne demek TDK?

a. (kataku'lli) argo Yalan dolan, oyun, tuzak, düzen: “Dün geceki arkadaşın tahmini gibi meçhul adam geldi, kız onu birkaç katakulli ile kandırdı.” -A.

Katakulli hangi dil?

Rivayet odur ki, “katakulli” Fransızca bir deyim olan “fait accompli“den türemiş. “Fait” bu dilde “olay” “durum“; “accompli” de “başarılmış“, “halledilmiş” demek.

Katakulli klip oyuncusu kim?

'Katakulli'nin klibi için Murad Küçük yönetmen koltuğunda yer alıyor. Şarkının havasına uygun renkli ve eğlenceli bir prodüksiyon olan klip Pera Palace, Kısırkaya ve İstanbul'un çeşitli manzaralı mekanlarında çekilmiş. Klipte kıyafetleriyle de yakıp kavuran Ayşe Hatun Önal'ın giydikleri Yıldırım Mayruk imzası taşıyor.

Ayşe Hatun Önal ne mezunu?

Adana'da doğdu ve Adana Borsa Lisesi'den mezun olduktan sonra Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünü kazandı. İş hayatına, üniversite yıllarında özel bir şirketin halkla ilişkiler sorumlusu olarak başlangıç yapan Önal, ikinci sınıftan sonra hayallerini gerçekleştirmek arzusuyla eğitimine son verdi.

Katakulli sözleri kimin?

Sözü ve müziği Mabel Matiz'e ait olan 'Katakulli'nin oldukça keyifli aranjesi Matiz ile Sabi Saltiel ortaklığıyla yapılmış.

Ayşe Hatun Önal nerelerde?

Ayşe Hatun Önal
Doğum29 Temmuz 1978 Adana, Türkiye
İkametKanlıca, Beykoz, İstanbul
EğitimAnadolu Üniversitesi (bıraktı)
MeslekŞarkıcı şarkı yazarı manken (eski)
10 satır daha

Ketenpereye düşmek ne demek?

Ketenpereye düşmek ne demek? deyiminin anlamı, açıklaması ve örnek cümleleri: Dolandırmak. "Zaten bizi ketenpereye getirmeye çalıştığını anlamıştım."