Layiha kim yazar?

İçindekiler:

  1. Layiha kim yazar?
  2. Layihaların amacı nedir?
  3. Layihalar safhası nedir?
  4. Ilk vakanüvis hangi padişah döneminde?
  5. Delil dilekçesi nedir?

Layiha kim yazar?

Layiha kim yazar? Bu tür birçok layiha Osmanlı'nın o döneminde sıkça yazılmıştır. Bunlardan en ünlüleri Faik Paşa, Abdullah Birri Efendi, Tatarcık Abdullah Efendi, Sadullah Enveri ve Koca Yusuf Paşa tarafından yazılmış olanlarıdır.

Layihaların amacı nedir?

Başka bir grup olan ve adı da Arapça olan Esbab-ı Mucibe layihaları ise bir anayasadaki kanunlardaki değişiklikleri ya da yeni bir kanun konulunması hakkındaki açıklama yapan belgelerdir.

Layihalar safhası nedir?

zaman zaman devlet görevlilerinin ülke meseleleri ile ilgili olarak hazırlayıp, tespit ve çözümleri ifade ettikleri belgeler. özellikle osmanlı'nın son dönemlerinde avrupa'ya giden devlet adamlarının oraların gelişme sebepleri hakkında sık sık hazırlayıp padişaha sundukları bir şeydir bu layiha. ...

Ilk vakanüvis hangi padişah döneminde?

Kanuni Sultan Süleyman döneminde resmi bir kurum halini almıştır. Divan-ı Hümayun'a bağlı ilk resmi vakanüvis Halepli Mustafa Naima, sonuncusu ise Abdurrahman Şeref olup Osmanlı'nın yetiştirdiği en büyük vakanüvis Ahmet Cevdet Paşa olarak kabul edilir.

Delil dilekçesi nedir?

Davacının dava dilekçesinde iddia ettiği vakıanın hangi delillerle ispat edileceğini bildirmesi, davalının da cevap dilekçesinde savunmanın dayanağı olarak ileri sürülen her bir vakıanın hangi delillerle ispat edileceğini bildirmesi yasal bir zorunluluktur. ...