Argoda kısrak ne demek?

İçindekiler:

  1. Argoda kısrak ne demek?
  2. Kısrak nedir aygır nedir?
  3. Kısrak nedir türkçe anlamı?
  4. Beygir aygır ne demek?
  5. Atlar nasıl bir hayvandır?
  6. Dişi ata nedir?
  7. Erkek at mı dişi at mı?

Argoda kısrak ne demek?

Kısrak, dişi at demektir. Atın dişisine kısrak denir. ... Kısrak, argoda, enerjik ve seksi görünümlü genç kızlar için de kullanılır.

Kısrak nedir aygır nedir?

Kısrak ismi İngilizceden çevrilerek dilimize yerleşmiş bir isimdir ve çoğu zaman üç yaşından büyük dişi atlara kısrak denmektedir. Erkeğine aygır, dişisine de kısrak denen atlar; gerek duygusallıkları, gerek sadakat ile yüzyıllardır insanlara yarenlik ederken, güçlü, heybetli ve muhteşem görüntüleri ile de büyülerler.

Kısrak nedir türkçe anlamı?

Türk Dil Kurumu açısından kelime anlamı eşliğinde kısrak kelimesi, 'Dişi at' şeklinde ifade edilmektedir.

Beygir aygır ne demek?

Atın Tanımı ... Erkek olanına aygır, yük çekenlere beygir, dişisinekısrak, yavrusuna tay, yeni doğmuş yavruya kulun, operasyon sonunda testisleri alınanlara (burulmuş erkek at) iğdiş, başıboş gezenlere hergele, koşum atlarının erkeğine beygir, dişisine bazı yörelerde gölük denir.

Atlar nasıl bir hayvandır?

At, toynaklıların tek parmaklılar alt takımından olan memeli bir hayvan türüdür. Atın erkeğine aygır, dişisine kısrak ve yavrusuna tay denilir. Atların yerden yüksekliği cinslerine göre değişmekle birlikte, genelde omuz başında 1,3 metre ile 1,7 metre arasındadır. Atın derisi kısa ve parlak kıllarla kaplıdır.

Dişi ata nedir?

Dişi ata, kısrak denir. Bununla birlikte, bir dişi at üreme amaçlı kullanılacaksa, ona damızlık kısrak denir.

Erkek at mı dişi at mı?

Atın bilimsel adı Equus caballus'tur. ... Erkek olanına aygır, yük çekenlere beygir, dişisinekısrak, yavrusuna tay, yeni doğmuş yavruya kulun, operasyon sonunda testisleri alınanlara (burulmuş erkek at) iğdiş, başıboş gezenlere hergele, koşum atlarının erkeğine beygir, dişisine bazı yörelerde gölük denir.