Izbe kelimesi ne demek?

İçindekiler:

  1. Izbe kelimesi ne demek?
  2. Arapça izbe ne demek?
  3. Sapa ne?
  4. Izbe ne için kullanılır?
  5. Şapa oturmak nereden geliyor?
  6. Metruk tarla ne demek?
  7. Metruk hangi dil?

Izbe kelimesi ne demek?

Basık, loş, nemli, kuytu (yer): “Bir sırrı sürüklüyor terlikler pıtır pıtır / İzbe sofalarında izbe sofalarında” -N. F. Kısakürek. 2.

Arapça izbe ne demek?

izbe : - Basık, loş, nemli yer.

Sapa ne?

Sapa (sıf. ) Yol üstünde olmayan, ana yola ters düştüğü için her zaman ve kolayca gidilemeyen, işlek olmayan: Yoldaşlarla kalktık, gittiğimiz sapa yola girdik (Nâmık Kemal). Gerçi ona bu sapa yol hayli zaman yaradı (Fâzıl A. Aykaç).

Izbe ne için kullanılır?

Genelde ıssız olan sapa yerler için İzbe kelimesi kullanılmaktadır.

Şapa oturmak nereden geliyor?

[1] Şap Cezayir kıyılarında yaşayan bir mercan türüdür. Gelgit olaylarında bu mercan adacıkları su yüzüne çıkar. Bu mercanları bilmeyen gemiler gel git sırasında şap mercan adalarının üstüne otururlar. Şapa oturmak deyimi burdan gelir.

Metruk tarla ne demek?

Osmanlı Toprak Hukukunda Metruk Arazi Bugün orta malları olarak nitelediğimiz bu arazi türünü Arazi Kanunnamesi 5. maddesinde “…ammenin istifadesine terk olunmuş yerlerle bir köy ve kasaba veya birden fazla köy ve kasaba ahalisine terk ve tahsis olunmuş yerlerdir” olarak tanımlamıştır.

Metruk hangi dil?

Metruk kelimesi günlük hayatta sıklıkla kullanılan kelimelerden bir tanesidir. Metruk, Arapça dilinden Türkçe'mize geçmiştir.