Eza ismi ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Eza ismi ne anlama gelir?
  2. Eza ne demek cümle içinde?
  3. Eza ne demektir Diyanet?
  4. Eza ne demek Osmanlıca?
  5. Ezo ismi ne anlama gelir?
  6. Vesileyi ne demek?
  7. Ezo hangi dil?

Eza ismi ne anlama gelir?

Masdar olarak "incinmek" anlamına gelen ezâ isim olarak genellikle "acı, maddî veya mânevî zarar, eziyet" şeklinde karşılanmış ve "üzüntü, elem doğuran etken, maddî zararı dokunan şey" diye tarif edilmiştir.

Eza ne demek cümle içinde?

(ﻣﺸﻘّﺖ) i. (Ar. şaḳḳ “iş zor gelmek, sıkıntı vermek”ten meşaḳḳat) Güçlük, zorluk, sıkıntı, eziyet, zahmet: Talat Hanım, üç gün iki gece ağu çekerek çok meşakkatle dünyâya bir kız çocuk getirdi (Hüseyin R. Gürpınar).

Eza ne demektir Diyanet?

(3) Fiilin kökü olan ezâ; dünyevî veya uhrevî, biyolojik veya psikolojik olarak canlıya ulaşan zarar anlamındadır.(4) "Ezâ" kelimesi Kur'an'da; şiddet (Nisa, 102), ayıplama (Bakara, 222), iftira (Ahzab, 69), yapılan iyiliği başa kakma (Tevbe, 61) ve azap (Ankebût, 10) gibi farklı anlamlarda kullanılmıştır.

Eza ne demek Osmanlıca?

eza / ezâ Ticarette kaybetme, zarar etme. Kibir ve gururunu bıraktırma. Sıkıntı, eziyet, zulüm, cevr, sitem, renc, incinmek.

Ezo ismi ne anlama gelir?

Ezo isminin anlamı; mutluluk, neşe, sevinç demektir.

Vesileyi ne demek?

Sözlükte araç, vasıta, sebep gibi anlamlara gelen vesîle, dini bir kavram olarak, Allah'a yaklaşmak veya bir dileğin kabul edilmesini ya da bir musibetin defedilmesini sağlamak amacıyla dua esnasında Allah'ın güzel isimlerinden veya yüce sıfatlarından birini, işlediği güzel bir ameli veya yaşamakta olan salih bir ...

Ezo hangi dil?

1909 yılında, Gaziantep'in Oğuzeli kasabasına bağlı Uruş köyünde doğar Zöhre Kız. Sonraları güzelliğiyle bütün köye nam salınca Ezo yani "Güzel" derler.