Nazi açılımı ne demek?

İçindekiler:

  1. Nazi açılımı ne demek?
  2. Nazi askeri ne demek?
  3. SS ne demek Almanya?
  4. Neo Nasyonal ne demek?
  5. SS mensupları ne demek?
  6. Nasyonal sosyalizmin Faşizm nedir?

Nazi açılımı ne demek?

Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi'nin Almanca adı, Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei, kısaca NSDAP olmuştur.

Nazi askeri ne demek?

Wehrmacht (Türkçe anlamı: Silahlı Kuvvetler), 19 yılları arasında Nazi Almanyası'nın silahlı kuvvetleridir. ... Dünya Savaşı döneminde yaşamış insan, Wehrmacht'ın o zamanlar hem Avrupa'nın, hem de dünyanın en güçlü silahlı kuvvetleri olduğunu söyler.

SS ne demek Almanya?

SS Polis Devleti Nazi terörünün önemli bir aracı, Adolf Hitler ve diğer parti liderleri için özel muhafız birliği olarak kurulan Koruyucu Takım ya da SS'di (Schutzstaffel).

Neo Nasyonal ne demek?

Neo-Nazizm veya yeni Nazizm, II. Dünya Savaşı'ndan sonra nasyonal sosyalizmi yeniden canlandırmak ve bu amaçla nasyonal sosyalist yönetimleri demokratik veya silahlı yollarla başa geçirmeyi hedefleyen veya nasyonal sosyalizmi savunan tüm siyasi hareket ve düşüncelere verilen ortak isimdir.

SS mensupları ne demek?

Schutzstaffel; kısaca SS, Nazi Almanya'sında koruma timi olarak geçen bir birliktir. SS, İlk kurulduğunda polis görevi yapan silahlı parti militanlarından oluşuyordu. Fakat, daha sonra Hitler'in kişisel korumalığını yapmak için görevlendirilmişlerdir.

Nasyonal sosyalizmin Faşizm nedir?

Nasyonal sosyalizm ya da kısaca Nazizm, Almanya'da Adolf Hitler tarafından kurulan aşırı milliyetçi, antisemitik, ırkçı, anti-komünist ve anti-kapitalist bir ideolojidir. Marksizme karşı kolektif milliyetçiliği gerçekleştiren ve ulusal bir ekonomik sosyalizm modeli üzerine kurulu olan faşist sistemdir.