Faça kelimesinin anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Faça kelimesinin anlamı nedir?
  2. Faça mıyım ne demek?
  3. Paçasını aşağıya almak ne demek?
  4. Faça izi geçer mi?
  5. Façası bozulmak ne demek?
  6. Faça TIR ne demek?
  7. Tırın önüne ne denir?

Faça kelimesinin anlamı nedir?

1. Yelkenlinin geriye doğru gitmesini sağlayan bir manevra. 2. Bir geminin yüklü ve boş durumdaki su hatları arasında kalan borda kısmı.

Faça mıyım ne demek?

Faça, acıların bırakan izleri demektir. façan yansın karşimm.:D lafından bildiğimiz bir kelimedir. ne manaya geldiği hakkında çeşitli rivayetler bulunup asıl manasının elbise olduğu sanılmaktadır. :) italyanca faccia, 'çehre, yüz surat' olmakla birlikte dilimizdeki kullanılışı argodur.

Paçasını aşağıya almak ne demek?

Deyim TDK'ya göre birisini mahçup etmek, bozmak anlamına geliyor.

Faça izi geçer mi?

Dermatoloji Uzmanı Dr. Fatma Yıldız, “Öncelikle şunu kabul etmek gerekir ki; Faça, jilet izleri tam olarak geçmez. Fakat izleri azaltabiliriz. Faça izlerini daha az görünür hale getirebiliriz.

Façası bozulmak ne demek?

Haliyle “façalı” dediğimizde “güzel yüzlü, hoş görünümlü, havalı”yı kastediyoruz. “Façası bozulmak” aslında yüzdeki hasarı anlatıyor ama havası sönenler için de kullanılıyor.

Faça TIR ne demek?

1. Yelkenlinin geriye doğru gitmesini sağlayan bir manevra. 2.

Tırın önüne ne denir?

Lojistikte bir başka yanlış kullanılan terim ise : DORSE'dir. Tırın dorsesi derseniz, bütün taşımacılık işinde olanlar, çekicinin arkasına takılı olan ve yüklerin konulduğu kasayı anlayacaktır. Ancak, çekicinin arkasındaki yükün konulduğu yer dorse değil, treylerdir (trailer: izinde giden).