İrtifa nın anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. İrtifa nın anlamı nedir?
  2. Edebiyatta irtifa ne demek?
  3. İrtifa hangi dil?
  4. Yükseklik irtifa ne demek?
  5. İrtifa i Kadr ne demek?
  6. İrtifa ne demek Osmanlıca?
  7. Irtifa ne demek Osmanlıca?
  8. Intifada filistin ne demek?
  9. İrtifa ne demek Askeri?
  10. Havacılıkta irtifa nedir?
  11. Havacılıkta feet ne demek?
  12. Tevazu ne demek Kubbealtı?
  13. Irtifâ ı kadr için lâzım tevâzu âdeme Şemsi gör kim Sâyesin salmış ayaklar altına?
  14. Osmanlıca yükseklik ne demek?
  15. Intifa etmek ne demek sözlük anlamı?
  16. Intifada hangi ülkenin?
  17. Helikopterler kaç metre yükseklikte uçar?
  18. Uçak kaç km yüksekten uçar?
  19. Kargo uçaklar kaç feet yüksekten uçar?

İrtifa nın anlamı nedir?

İrtifa kelimesinin kökeni Arapçadır. Bu kelime Türkçeye Arapçadan geçmiştir. Türk Dil Kurumu'na göre irtifa sözcüğü ise şu manaya gelmektedir: Yükseklik, yükselti şeklinde açıklamak mümkündür.

Edebiyatta irtifa ne demek?

Irtifa ne demek edebiyat? Aynı mertebe,yükseklikte bulunmak demektir. ... Bu irtifaya beraber geldik. ... Bu irtifaya sen olmasan gelemezdik.

İrtifa hangi dil?

Arapça rfˁ kökünden gelen irtifāˁ إرتفاع "yüksekte olma, yükseklik" sözcüğünden alıntıdır.

Yükseklik irtifa ne demek?

İrtifa, havacılık ve astronomide bir cisim ile referans alınan nokta arasındaki dikey mesafeyi ifade eden bir yükseklik kavramı.

İrtifa i Kadr ne demek?

3. Daha yüksek bir mertebeye çıkma, terakkî: İrtifâkadr için lâzım tevâzu âdeme / Şemsi gör kim sâyesin salmış ayaklar altına (Kuyucaklızâde Âtıf Mehmed'den).

İrtifa ne demek Osmanlıca?

irtifa' / irtifâ' / اِرْتِفَاعْ Yükseklik. Yukarı kalkmak. Kaldırmak. Terakki.

Irtifa ne demek Osmanlıca?

irtifa' / irtifâ' / اِرْتِفَاعْ Yükseklik. Yukarı kalkmak. Kaldırmak. Terakki.

Intifada filistin ne demek?

Soruları merak uyandırmaktadır. İntifada, 'Filistin halkının başkaldırısı' olarak TDK Sözlüğünde yer almaktadır. Türkçeye kazandırılan bu kelime Filistin halkının İsrail'e farklı zamanlarda farklı başkaldırıları anlamına da gelmektedir. İntifada kelimesi Arapça bir kelimedir.

İrtifa ne demek Askeri?

İrtifâ, havacılık ve astronomide bir cisim ile referans alınan nokta arasındaki dikey mesafeyi ifade eden bir yükseklik kavramı.

Havacılıkta irtifa nedir?

Adı üzerinde, uçağın bulunduğu noktanın, deniz seviyesine olan mesafesini tanımlar. Havacılıkta kullanılan irtifa bilgisi budur. ... Uçağın deniz seviyesinden yüksekliği 10.000 metre ise, aynı noktadaki yükseklik 8.500 metredir.

Havacılıkta feet ne demek?

Adı üzerinde, uçağın bulunduğu noktanın, deniz seviyesine olan mesafesini tanımlar.

Tevazu ne demek Kubbealtı?

Büyüklük iddiasında olmama, mütevâzi olma durumu, tevâzu, tenezzül: Bu alçak gönüllülük, bu teslim üzerine Hacı Bayram onu yanına çağırır, müritliğe kabul eder (Ahmet H. Tanpınar).

Irtifâ ı kadr için lâzım tevâzu âdeme Şemsi gör kim Sâyesin salmış ayaklar altına?

İrtifâ-i kadr içün lâzım tevâzu' âdeme Şemsi gör kim sâyesin salmış ayaklar altına Kuyucaklızâde Âtıf (İnsanın değerinin artması için evvel emirde kendisine tevazu lazımdır. Sen güneşe bak ki gölgesi ayaklar altında amma kendisi en tepede.)

Osmanlıca yükseklik ne demek?

rakım / râkım / راقم Bir yerin deniz seviyesinden yükseklik derecesi.

Intifa etmek ne demek sözlük anlamı?

İntifa, herhangi bir mal ya da eşya üzerinde mal sahibinin sahip olduğu hak ve yetkilerden bir başkasına kullanma hakkı vermektir. ... Bir eşya üzerinde malikin sahip olduğu kullanma hakkına intifa hakkı denir. Bu durum, kanunlar tarafından güvence altına alınmıştır.

Intifada hangi ülkenin?

İntifada” ise arapça olup ayaklanma anlamına gelmektedir. İkinci İntifada, 1987-1993 yılları araşındaki Birinci İntifada'dan sonra gerçekleşen ikinci Filistinli ayaklanmasıdır.

Helikopterler kaç metre yükseklikte uçar?

Saatte 278km hız yapan helikopterin maksimum uçuş menzili 1000 km. 3 kişilik uçuş mürettebatına sahip helikopter, 38 yolcu taşıyabiliyor. Ancak VIP modellerinde bu sayı isteğe göre ayarlanıyor.Maksimum 309 km/saat hıza sahip helikopter, m irtifaya çıkabiliyor.

Uçak kaç km yüksekten uçar?

Ticari yolcu uçakları genellikle yerden 8.500-10.500 metre yükseklikte uçarlar. Ancak maksimum yükseklik bundan biraz daha fazladır. En büyük ticari yolcu uçağı yeryüzünden maksimum 12.200 metre yüksekliğe çıkabilecek şekilde tasarlanmıştır.

Kargo uçaklar kaç feet yüksekten uçar?

35-42 bin feet aralığındaki optimum uçuş yüksekliği ise uçağın ağırlığına göre değişir. Daha hafif olan uçak, daha yüksekte uçar. Yere en yakın atmosferik tabaka troposferdir ve 36 bin feete kadar ölçülür.