Irgat ne demek argo?

İçindekiler:

  1. Irgat ne demek argo?
  2. Irgat ne demek ne demek?
  3. Elektrikli ırgat ne demek?
  4. Mahzen ne demektir?
  5. Zincir Irgatı nedir?

Irgat ne demek argo?

Irgat tdk sözlük anlamı nedir 1. tarım ya da yapı işçisi. 2. den. gemilerde ve yapılarda kullanılan, yatay kolları olan ve birkaç kişi tarafından çevrilen bocurgat. 3. argo çok az bir parayla çalışan kimse. 4. adTarım işçisi, rençper: Ayakaltında bir ırgat veya baş üstünde bir ana işlerinizi görür.

Irgat ne demek ne demek?

Irgat kelimesi, dilimizde kullanılan kelimelerden bir tanesidir. ... Türk Dil Kurumu'na göre ırgat kelimesinin manası; tarım işçisi, yapı işçisi, rençper, gemilerde ve binalarda yatay kollar ile ve birkaç kişi aracılığı ile çevrilen bocurgat şeklinde tanımları bulunmaktadır.

Elektrikli ırgat ne demek?

Gezi teknelerinde ırgatlar genellikle elektriklidir. Arabalardaki marş motoru temel prensibiyle çalışırlar. Teknedeki diğer elektrikli unsurlar gibi 12 Volt elektrik çekerler. Irgat teknede en fazla elektrik çeken ünitelerin başında gelir.

Mahzen ne demektir?

1. Yer altı deposu, depo, ambar: Derûnu gevher-i tevhîde mahzen / Zamîri perde-i takdîre mahrem (Nef'î'den). Havasız bir mahzene düşmüş gibi göğsüm tıkanıyor, ellerim, ayaklarım üşüyordu (Reşat N. Güntekin).

Zincir Irgatı nedir?

Gemilerde demire bağlı zincirin son baklasının gemiye bağlı olduğu mapa. Bu mapa acil durumlarda kolaylıkla serbest bırakılacak şekilde dizayn edilmiştir. Zincirlik: Gemi zincirinin depo edildiği, baş çatışma perdesinin ön tarafına yerleştirilmiş olan bölme.