Afdal ne demek?

İçindekiler:

  1. Afdal ne demek?
  2. Efdal ne demek Osmanlıca?
  3. Efdal hangi dil?
  4. Efsal ne anlama geliyor?
  5. Osmanlica Eftal ne demek?
  6. Daha efdaldir ne demek?
  7. Al efdal ne demek?
  8. Eflal ismi kuranda geçiyor mu?
  9. Dinimizde Eftal ne demek?
  10. Eftal etmek ne demek?

Afdal ne demek?

[l ince] (ﺍﻓﻀﻞ) sıf. (Ar. faḍl “fazîletli olmak”tan efḍal) Çok (daha, en, pek) fazîletli, çok üstün: Lâkin Ahmed efdal ü ekmel-durur (Süleyman Çelebi).

Efdal ne demek Osmanlıca?

efdal / efdâl / افضل / اَفْضَلْ (Tekili: Fazl) Ziyadeler, fazlalar, çoklar. İhsanlar, ikramlar, iyilikler, meziyetler, hünerler.

Efdal hangi dil?

Efdal kelimesi dilimizde sıklıkla karşımıza çıkan sözcükler arasındadır. Efdal kelimesi Arapça kökenlidir.

Efsal ne anlama geliyor?

(Tekili: Fesl) Alçak, âdi ve aşağılık kişiler.

Osmanlica Eftal ne demek?

Bunlardan ilki "çok erdemli" demektir. İkinci anlamı ise "çok faziletli" olmaktadır. Eftal isminin üçüncü anlamı "en iyi, en üstün" şeklinde olmaktadır.

Daha efdaldir ne demek?

3- Çok faziletli, yüksek derecede, 4- Tercihe şayan, müreccah, 5- Daha üstün, en üstün, erdemli, 6- En faziletli, daha faziletli anlamlarına gelmektedir.

Al efdal ne demek?

Efdal kelime anlamı olarak erdemli birey anlamına gelmektedir. Genellikle bahsedilen efdal kelimesinin anlamı yeğ tutulmak veya tercih edilmek anlamlarında da kullanılmaktadır. Ayrıca bireyler günlük yaşamda efdal kelimesini tercihe şayan tutulan kimse için kullanılmaktadır.

Eflal ismi kuranda geçiyor mu?

Eflal İsmi Kuranda Geçiyor mu? Eflal ismi Hz. Yusuf gibi dinlerin bir parçası olan birinin oğlunun ismi olmasına rağmen ve anlamlarından birinin cennet ağacı olmasına rağmen Kuran-ı Kerim'de yer almamaktadır.

Dinimizde Eftal ne demek?

Efdal kelime anlamı olarak erdemli birey anlamına gelmektedir. Genellikle bahsedilen efdal kelimesinin anlamı yeğ tutulmak veya tercih edilmek anlamlarında da kullanılmaktadır.

Eftal etmek ne demek?

Eftal isminin üçüncü anlamı "en iyi, en üstün" şeklinde olmaktadır. İsmin dördüncü ve son anlamı da "en değerli, en yüksek" şeklindedir.