Ihtisas mesleği nedir?

İçindekiler:

  1. Ihtisas mesleği nedir?
  2. Ihtisas birimi nedir?
  3. Öğretmenlik ihtisas mesleği ne demek?
  4. Öğretmenliğin ihtisas mesleği olması ne demek?
  5. Diyanet ihtisas kursu ne demek?
  6. Yurtdisi Teskilati nedir?
  7. Öğretmenlik mesleği hangi kanunla yasal güvenceye alınmıştır?
  8. Kaç ülkede Türkiye Ticaret Müşavirliği var?

Ihtisas mesleği nedir?

İhtisas Yapmak anlamı nedir? Belli bir konuda özel eğitim görmek, uzmanlaşmak, ihtisaslaşmak. Örn: Ben tütüncülük üzerinde ihtisas yapmıştım.

Ihtisas birimi nedir?

h) İhtisas birimleri; dış temsilciliklerin bünyesinde çalışan ve Dışişleri Bakanlığı dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarına mensup memur ve diğer görevlilerden meydana gelen birimlerdir.

Öğretmenlik ihtisas mesleği ne demek?

Öğretmenlik, uzmanlık mesleğidir. Yasalarımızda yeri de var: 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nun 43. maddesine göre, “öğretmenlik; devletin eğitim, öğretim ve bununla ilgili yönetim görevlerini üzerine alan özel bir ihtisas mesleğidir”.

Öğretmenliğin ihtisas mesleği olması ne demek?

ÜÇÜNCÜ KISIM Öğretmenlik Mesleği 1 – Öğretmenlik : (1) Madde 43 – Öğretmenlik, Devletin eğitim, öğretim ve bununla ilgili yönetim görevlerini üzerine alan özel bir ihtisas mesleğidir. Öğretmenler bu görevlerini Türk Milli Eğitiminin amaçlarına ve temel ilkelerine uygun olarak ifa etmekle yükümlüdürler.

Diyanet ihtisas kursu ne demek?

Diyanet İşleri Başkanlığı, İslamî ilimler alanında yetkin, nitelikli ve sahasına hâkim din hizmetlileri yetiştirmek amacıyla, kendi bünyesinde görev yapan ela- manları arasından sınavla seçtiği çalışanlarına, altı eğitim merkezinde Dinî Yüksek İhtisas Kursları düzenlemektedir. İhtisas Kursları'nın süresi 30 aydır.

Yurtdisi Teskilati nedir?

b) Yurtdışı Teşkilatı; kamu kurum ve kuruluşlarının yurtdışında devamlı veya geçici görev yapan, dış temsilcilik niteliği taşıyan veya taşımayan bütün kuruluşlarıdır.

Öğretmenlik mesleği hangi kanunla yasal güvenceye alınmıştır?

Yine 14 Haziran 1973 tarihinde yürürlüğe giren 1739 sayılı Temel Eğitim Kanunu da öğretmenliğin “Devletin eğitim, öğretim ve bununla ilgili yönetim görevlerini üzerine alan özel bir ihtisas mesleği” olduğunu belirtmektedir (Akyüz, 2008).

Kaç ülkede Türkiye Ticaret Müşavirliği var?

Burada 229 yazıyor ancak Türkiye'nin şu anda dış temsilcilik sayısı 239. Bunlardan 138 tanesi büyükelçilik, 86'sı başkonsolosluk, 13'ü daimi temsilcilik. Türkiye'nin 1 ticaret ofisi, 1 de konsolosluk ajansı var.