Sporda jübile ne demek?

İçindekiler:

  1. Sporda jübile ne demek?
  2. Simultane çeviri ne demek?
  3. Hayatın rövanşı yoktur ne demek?
  4. Revaçta mı revaçta mı?
  5. En revaçta ne demek?

Sporda jübile ne demek?

Jübile maçı ya da Jübile, bir spor dalında; özellikle futbolda kulüp adına uzun süre çalışanların onuruna düzenlenen bir karşılaşmadır. Geleneksel olarak kulüpler, takımda on yılını dolduran oyuncuları adına jübile düzenlerler.

Simultane çeviri ne demek?

Simultane Tercüman; aynı anda iki ya da daha fazla konuşmacı arasında geçen konuşmaları, kapalı bir yerde dinleyerek, istenen dile çeviren tercümanlara verilen mesleki isimdir. Simultane Tercüman, konuşmacının söylediklerini eş zamanlı olarak, sözlü bir şekilde farklı bir dile çevirir.

Hayatın rövanşı yoktur ne demek?

Hayatın güzelliği sevmek ve sevilmekten geçtiği aşikardır.Yazıya koyduğum başlıktan “Hayatın Rövanşı Yoktur” anlaşılacağı üzere, merhamet fukaralığı yolunu seçerek, sevmeyi ve sevilmeyi tadamadan, kahırla-acı ve ızdıraplarla geçirilecek ömürlere yazık etmeye kimsenin hakkı yoktur.

Revaçta mı revaçta mı?

Revaç mi revaç mi? “Revaçta olmak” kalıbı nedense aksini düşündürse de, doğru cevap B şıkkı. Arapça'dan ithal ettiğimiz ve aslen “dolaşımda, geçerli olma” anlamına gelen “revaç” kelimesinin kaynağı Farsça'daki “reva“.* O da “giden, yakışan, uygun” demek.

En revaçta ne demek?

Revaç sözcüğünün anlamı gözde, rağbet edilen ve tutulan olduğuna göre "revaçta olmak" da elbette buna yakın bir mana içerecektir. Nitekim öyledir de; revaçta olmak; geçerli olmak, değerli olmak, üstün olmak gibi manalar içerir.