Jupyter Lab nedir?

İçindekiler:

  1. Jupyter Lab nedir?
  2. .ipynb Nedir?
  3. Ipynb dosyası nasıl açılır?
  4. Google Colab nedir?
  5. Google Colaboratory ne amaçla kullanılır?
  6. TensorFlow nedir nasıl kullanılır?
  7. Keras dense nedir?
  8. Keras sequential nedir?
  9. Python Scikit Learn nedir?
  10. Keras ile derin öğrenme nedir?
  11. Dropout Regularization nedir?
  12. Batch_size nedir?

Jupyter Lab nedir?

Jupyter Notebook, çeşitli programlama dilleri için etkileşimli bir ortam sağlayan açık kaynak kodlu bir programdır. Adıyla müsemma bir defter gibidir. Tarif etmem gerekirse word içerisinde python kodları çalıştırabildiğinizi düşünün.

.ipynb Nedir?

Bir IPYNB dosyası, bilim adamlarının Python dili ve verileriyle çalışmasına yardımcı olmak için tasarlanmış etkileşimli bir hesaplama ortamı olan Jupyter Notebook tarafından kullanılan bir dizüstü bilgisayar belgesidir. ... IPYNB dosyaları .

Ipynb dosyası nasıl açılır?

Bu adımlar benim için çalışır:

  1. Jupyter Notebook dosyayı açın.
  2. ismin arkasına Dosya> Yeni isim ver, type '.ipynb' tıklatın ve Tamam'ı tıklayın: dosyayı yeniden adlandırın.
  3. Dosyayı kapatın.
  4. Jupyter Dizüstü dizin ağacından, açmak için dosya adını tıklayın.

Google Colab nedir?

Colaboratory nedir? Colaboratory (ya da kısaca "Colab"), tarayıcınızda Python'u yazmanızı ve çalıştırmanızı sağlar. Üstelik: Hiç yapılandırma gerektirmez.

Google Colaboratory ne amaçla kullanılır?

Google Colaboratory, makine öğrenimi araştırmalarına ve çalışmalarına yardımcı olmak için oluşturulan bir projedir. Kurulum gerektirmeyen ve tamamen bulutta çalışan bir Jupyter notebook ortamıdır.

TensorFlow nedir nasıl kullanılır?

TensorFlow, bir açık kaynak yapay zeka kitaplığı olarak, modeller oluşturmak için veri akış grafikleri kullanır ve yazılımcıların çok katmanlı ve geniş ölçekli yapay sinir ağları oluşturmalarına olanak tanır. TensorFlow en çok: Sınıflama, Algılama, Anlama, Keşfetme, Öngörü ve Yaratma için kullanılır.

Keras dense nedir?

Keras Tensorflow ya da Theano kütüphaneleri üzerinde çalışan Python ile yazılmış yüksek seviye bir API'dir. Kullanıcıyı daha düşük seviyedeki bu kütüphanelerin karmaşıklığından kurtararak, daha basit şekilde yapay sinir ağı modellerinin oluşturulması ve eğitilmesine olanak sağlar.

Keras sequential nedir?

Sequential, Keras'ta bir model oluşturmanın en kolay yoludur. Katman ile bir model katman oluşturmanıza izin verir. Her katmanın aşağıdaki katmanı gösteren ağırlıklara sahiptir. Modelimize katman eklemek için 'add ()' işlevini kullanıyoruz.

Python Scikit Learn nedir?

Scikit-learn, veri bilimi ve machine learning için en yaygın kullanılan Python paketlerinden biridir. Birçok işlemi gerçekleştirmenizi sağlar ve çeşitli algoritmalar sağlar. Scikit-learn ayrıca sınıfları, yöntemleri ve işlevleri ile kullanılan algoritmaların arka planıyla ilgili belgeler sunar.

Keras ile derin öğrenme nedir?

Derin öğrenme kavram ve modellerinin Keras eşliğinde verilerek, model uygulamalarının ve model iyileştirme inceliklerinin aktarılmasıdır. Bu eğitim baştan sona derin öğrenme temelleri üzerine hazırlanmıştır. Matematiksel teorik bilgileri uygulamalı olarak ele alan bir eğitimdir.

Dropout Regularization nedir?

Dropout yöntemi derin öğrenme yöntemlerinde en sık kullanılan iyileştirme (regularization) yöntemlerinden biridir. Dropout çalışma mantığı bir binayı inşaa etmeye çalışan bir grup işçi analojisiyle daha kolay anlatılabilir.

Batch_size nedir?

Batch size genelde 64ile 512 arasında 2'nin katı olan değerlerden belirleniyor. Eğitim kümemdeki elaman sayısı küçükse (yani 2000'den az ise) eğitim kümesindeki tüm elemanlar aynı anda kullanılabilir.