Polis olmak için üniversite şart mı?

İçindekiler:

  1. Polis olmak için üniversite şart mı?
  2. Lise mezunu polis alımı ne zaman?
  3. Lise mezunlarına polis alımı var mı?
  4. Orta okul mezunları polis olabilir mi?
  5. Polis Meslek Yüksek Okulu Başvuru nasıl yapılır?
  6. Polis olmak için boy ve kilo kaç olmalı?

Polis olmak için üniversite şart mı?

Polislik sınavlarına başvuruda bulunabilmeniz için öncelikle lise mezunu olmanız şart koşulmaktadır. Diğer önemli bir şart ise, kişinin üniversite sınavından belirlenmiş olan baraj puanın üstünde almalarıdır. Eğer bu baraj puanın altında bir not alırsanız polislik sınavlarına giremezsiniz.

Lise mezunu polis alımı ne zaman?

Lise mezunlarından polis alımı başvuru başlıyor. Lise mezunlarından polis olmak isteyen adayların öncelikle 4 Şubat günü başlayacak YKS'ye müracaat etmeleri gerekmektedir.

Lise mezunlarına polis alımı var mı?

Polis Meslek Yüksekokulları Giriş Yönetmeliği'nin 5. maddesi gereği; “Yüksekokullara, 4652 sayılı Polis Yüksek Öğretim Kanununun 10 uncu maddesinde belirtilen eğitim kurumlarından (Lise ve dengi okullardan) mezun olanlar başvurabilirler.” hükmü gereğince ön lisans mezunları da lise mezunu kapsamında sınava alınmaktadır ...

Orta okul mezunları polis olabilir mi?

Ülkemizde İlkokul ve Ortaokul mezunlarının başvuracağı bir Polis Alımı yoktur. Ülkemizde Polis olmak için en az lise mezunu olmanız gerekmektedir. Lise mezunları için eğitim verilen okulun adı Polis Meslek Yüksekokuludur. Kısa adı ise PMYO olarak bilinmektedir.

Polis Meslek Yüksek Okulu Başvuru nasıl yapılır?

Polis olmak için başvuru yapacak olan adayların 08-21 Aralık 2020 tarihleri arasında https://www.pa.edu.tr adresinden e-Devlet giriş bilgileri ile ön başvuru yapmaları gerekiyor.

Polis olmak için boy ve kilo kaç olmalı?

polislik boy kilo indeksi hesaplama işleminde polis adayının vücut kitle indeksinin 18 ile 27 arasında olması gerekir.