Katma savaşı hangi cephede?

İçindekiler:

  1. Katma savaşı hangi cephede?
  2. Nablus olayı nedir?
  3. Suriye Filistin cephesinde başarılı olduk mu?
  4. Osmanlı Suriyeyi nasıl kaybetti?
  5. Dimaşk neresi?

Katma savaşı hangi cephede?

Katma Muharebesi 26 Ekim 1918 tarihinde Türk Kuvvetleri ile Arap-İngiliz Müttefik Kuvvetleri arasında gerçekleşen muharebedir. Bu muharebe neticesinde Arap-İngiliz Müttefik Kuvvetleri Mustafa Kemal Paşa komutasındaki Yıldırım Ordular Grubu'na bağlı birlikler tarafından Kilis'in güneyinde durduruldu.

Nablus olayı nedir?

Megiddo Muharebesi, Nablus Meydan Muharebesi, Nablus Yarması veya Nablus Hezimeti (İngilizce: Battle of Megiddo) I. Dünya Savaşı'nda İtilaf Kuvvetleri karşısında Osmanlı Ordusunun yenilgisi ve tüm Suriye'nin Osmanlı İmparatorluğu tarafından kaybı ile sonuçlanan muharebedir.

Suriye Filistin cephesinde başarılı olduk mu?

Suriye Filistin cephesinde en son kazanılan zaferlere meydan olmuştur. Mustafa Kemalin komutasında bulunan 7. Ordunun direnç göstermesi de Mondros ateşkes antlaşmasının imzalanması ile sona ermiştir ve sonu olarak İngilizler Suriye'yi tamamen kontrol altına almışlardır.

Osmanlı Suriyeyi nasıl kaybetti?

Osmanlı Askerleri Suriye Cephesinde 25 Ekim'de Halep şehri İngilizler tarafından işgal edilmiştir. Böylelikle Suriye'de 1516 yılından beri devam eden Osmanlı hâkimiyeti sona ermiştir. İngilizler 26 Ekim 1918 günü de Halep-Katma istikametine taarruza başlamışlardır.

Dimaşk neresi?

Şam veya Dimaşk (Arapça: دمشق Dimaşk ya da الشام Eş-şam), Suriye'nin başkentidir. Ayrıca, Şam Valiliğinin ve Rif Şam Valiliği'nin de idari başkentidir. Şam, dünya tarihi boyunca, hiç aralıksız en uzun süre kullanılan şehir olarak anılır.